Nadační fond Toník


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Ortézky pro Terezku

Terezka je statečná a šikovná holčička, která bojuje každý den s tím co ji život přinesl. Po narození se zjistilo, že Terezka má vzácné genetické onemocnění, trizomii 12chromozonu tzn. mírnější formu Pallister Kilian syndromu.

vybíráme od 12.7.2021
2 210 Kč
vybráno 7 % z 30 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Onemocnění je velmi vzácné, závažné a bohužel je neléčitelné, ovlivňuje hybnost svalů, komunikaci, zrak, celkový motorický i mentální vývoj.
Díky rehabilitacím dělá Terezka stále pokroky, to je největší odměna.

Terezka je v péči mnoha odborných lékařů, dochází na ergoterapii, hipoterapii. Jezdí do Prahy na neurorehabilitaci 4x ročně na měsíční terapii. 

Nechodí, neleze ale sama se posadí a došoupe se kam potřebuje. Teď pomaličku objevuje svět z výšky a zjišťuje, že nožičky nejsou jen do nohavic u kalhot.


Od minulého roku má Terezka speciální ortézky, které jí moc pomáhají. Díky nim se teď Terezka může postavit na nožičky a rodiče doufají, že brzy udělá první krůček.  Do konce tohoto roku ale budou potřeba nové.

Cena ortéz je ale opravdu vysoká a rodina ji nezvládne uhradit.
Přispějeme společně Terezce na ortézy a pomůžeme ji tak objevovat svět z výšky?
Jakýkoli příspěvek moc pomůže, spolu s Toníkem Vám za něj moc děkujeme.



Chcete vědět víc o Toníkovi?

Pokud vás cokoli zajímá nebo nás chcete i jen slovně podpořit, neváhejte se ozvat prostřednictvím Toníkovy facebookové stránky nebo se ozvěte e-mailem na info@tonikdetem.cz. Další důležité informace i výroční zprávu Nadačního fondu Toník najdete na našich webových stránkách tonikdetem.cz. Toníkův transparentní účet u Fio banky má číslo 2201510583/2010. Pro další informace kontaktujte člena správní rady Zdeňka Fekara na telefonu (+420) 775 599 024.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

at slouzi

Dárce
1 000 Kč