Nadační fond Toník


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Koně pro modrookého Alíka!

Měl prognózu těžký ležák. Nikdy už neměl mluvit. Posledního května oslavil deváté narozeniny. I když špatně, tak chodí, a mluví. Díky rehabilitacím.

vybíráme od 5.6.2021
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Alík se narodil 31. května 2011 jako naprosto zdravé miminko, které se krásně vyvíjelo a prospívalo. Bohužel v šesti měsících měl nežádoucí reakci na očkování, teploty, obloukové zvracení, přidávaly se záškuby ručičkama.

Měsíc po očkování mu byl diagnostikován Westův syndrom. Epilepsie v raném věku. Nejtěžší forma epilepsie, kdy záchvaty vedou k poškození mozku. K této diagnóze se postupně přidávaly další diagnózy. Jako hypotonický syndrom, pravostranná hemiparesa, hyperlaxacita kloubů a v neposlední řadě autismus a středně těžká mentální retardace.

Měl prognózu těžký ležák a vypadalo to, že nikdy nebude mluvit. Jen díky vhodně zvolené léčbě a rehabilitacím se postavil na  nohy a jakžtakž chodí. Sice o širší bázy a moc toho neujde, ale chodí. Co se týče řeči, tak mluví i ze spaní. Sice špatně, ale o to raději.
Je ve III.stupni postižení.

Věříme, že jednou bude schopen žít alespoň částečně samostatný život. Je to nádherný, modrooký kluk, který se dokáže ze všeho radovat a je mu neustále do zpěvu.



Rehabilitace a potřebné kompenzační a rehabilitační pomůcky jsou velice nákladné a nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Alíkův otec na ně nepřispívá, o syna jeví minimální zájem. Tudíž se obracíme na Vás, na všechny lidi se srdcem na pravém místě, s prosbou o pomoc. Ať už pomůžete sdílením našeho příběhu a této sbírky nebo i malou částkou. Každá koruna se počítá a každá koruna Alíkovi pomůže v cestě za normálním zdravým životem.

Toník také spojil síly s Danielem Hůlkou - v lednu tohoto roku se měl uskutečnit na podporu Alíka charitativní koncert. Kvůli vládním nařízením to však bohužel nebylo možné.

Jakýkoli příspěvek na rehabilitace a hipoterapie moc pomůže, spolu s Toníkem Vám za něj moc děkujeme. 


Chcete vědět víc o Toníkovi?

Pokud vás cokoli zajímá nebo nás chcete i jen slovně podpořit, neváhejte se ozvat prostřednictvím Toníkovy facebookové stránky nebo se ozvěte e-mailem na info@tonikdetem.cz. Další důležité informace i výroční zprávu Nadačního fondu Toník najdete na našich webových stránkách tonikdetem.cz. Toníkův transparentní účet u Fio banky má číslo 2201510583/2010. Pro další informace kontaktujte člena správní rady Zdeňka Fekara na telefonu (+420) 775 599 024.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu