SMÁci, z.s.


Lidé s postižením Osvěta a poskytování informací

Tvořte s námi Bezbariérový manuál!

Tvoříme Bezbariérový manuál - příručku pro ty, kteří staví nové bydlení nebo přestavují to současné tak, aby se v něm mohl pohybovat člověk (nejen) na vozíčku. Naleznete v něm tipy pro pacienty a jejich rodiny k uzpůsobení bydlení tak, aby co nejvíce usnadňovalo život pacienta s SMA a dalšími druhy fyzického postižení.

vybíráme od 31.5.2021

Tvořte s námi Bezbariérový manuál!

Tvoříme Bezbariérový manuál - příručku pro ty, kteří staví nové bydlení nebo přestavují to současné tak, aby se v něm mohl pohybovat člověk se svalovou atrofií.
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jak mají být ty dveře široké? A co ta zatáčka v kuchyni, není moc ostrá?

Stav pacientů se svalovou atrofií se v průběhu života bohužel nezlepšuje. S věkem dochází spíše ke zhoršování stavu, a tím i k nutnosti přizpůsobit životní prostor pacienta jeho stavu a pomůckám, které používá.

Rozhodli jsme se sestavit Bezbariérový manuál - příručku pro ty, kteří staví nové bydlení nebo přestavují to současné tak, aby se v něm mohl pohybovat člověk se svalovou atrofií či jiným fyzickým postižením. Ať už se pacient pohybuje na mechanickém nebo elektrickém vozíku, či potřebuje oporu k chůzi nebo některým činnostem, v našem Manuálu najde tipy na přestavby a uzpůsobení prostoru jeho potřebám. 

Manuál sestavuje naše dvorní architektka, která má doma sama malou SMAčku. Může se tedy opřít nejen o své znalosti, ale také o zkušenosti ze života s SMA.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu