Eldorádo, středisko Staré Město


Děti, mládež, rodina Sport a volný čas

Nová táborová základna

Budujeme novou základnu pro letní dětské tábory, které pořádáme již dlouhá léta a jsou o soužití s přírodou, překonání sebe sama a dobrodružství při etapových hrách. Podpořte tento projekt a umožněte dětem opustit přetechnizovanou civilizaci, cítit vůni připáleného kotlíku, ochutnat nevšední dobrodružství pod širým nebem a najít nová přátelství...

vybíráme od 30.5.2021

Podpořte nás prosím

0 Kč
vybráno 0 % z 200 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Jsme parta lidí, kteří jsou blázni do táborování, věnují tomuto každoročně většinu své dovolené, volného času a financí. Věnujeme se  pořádání táborů již od mládí a tato práce se stala našim koníčkem a útěkem od přetechnizované civilizace a uhoněné moderní doby. V naší partě je lékař, zdravotní sestry, účetní, podnikatelé, studenti...a dorůstají nám i noví vedoucí z řad nejstarších oddíílů, kteří po nás budou pokračovat 

Tábory našeho střediska jsou v duchu soužití s přírodou, dobrodružství s kamarády při celotáborových motivačních hrách a překonání sebe sama. Všichni vedoucí a pomocný personál dělají svoji práci zcela dobrovolně a bez nároku na jakoukoliv odměnu. Bohužel jsme byli nuceni opustit naši dosavadní základnu, která nebyla naše a snažíme se  nyní vybudovat novou základnu, která už bude majetkem střediska a budeme s ní moci nakládat dle svého tak, aby mohla sloužit svému účelu, tedy k radosti a dobrodružství našich dětí. 


Nakonec se nám podařilo najít zajímavý pozemek u obce Zábrodí. Toto místo má z našeho pohledu některé nevýhody, ale ty jsou zase kompenzované jinými výhodami, které podle nás převažují. Nicméně jsme se rozhodli pozemek zatím nekupovat a jeden rok si tábořiště vyzkoušet.

Abychom mohli letošní tábor vůbec uspořádat, musíme (kromě programu, motivace a běžných provozních věcí) zajistit veškeré vybavení TZ. Jelikož začínáme na holé louce a jediné, co zatím máme, je naše nadšení a chuť do práce, tak jsme se rozhodli touto cestou oslovit právě Vás, kteří nás už mnoho let podporujete a sdílíte s Vašimi dětmi a námi vedoucími radosti i drobné strasti letního táboření.

Abyste měli představu, co všechno tvoří vybavení TZ a kolik to stojí, přikládáme zjednodušený rozpočet, který je rozdělený na dvě části. V první části je uvedené vybavení, které potřebujeme zajistit už nyní, aby mohl letošní tábor vůbec proběhnout, ve druhé je vše ostatní k vybudování plně funkční základny, která by šla v budoucnu pronajímat na další běhy jiným táborníkům. Z nájmů se pak budou platit splátky úvěrů a „dávat peníze na stranu“, aby bylo z čeho financovat údržbu TZ a obnovu vybavení.


Z rozpočtu vidíte, jak velké sousto jsme si vzali. Přesto jsme se toho nezalekli a hledáme způsoby zajištění jednotlivých položek rozpočtu a jejich financování. Předběžně počítáme s některými dotacemi (KHK, Město, MŠMT) a podařilo se nám už letos obsadit 2. běh, za který vybereme nájem.

Celkový rozpočet na vybudování základny je tedy 1 mil. 700.000 Kč, rádi bychom vybrali alespoň nějakou část. 

Moc děkujeme, když přispějete a vše se nám vrátí v podobě šťastných a spokojených dětí plných zážitků s novými kamarády. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu