Nadace Partnerství


Kultura, umění a historie Životní prostředí

STROM Č. 9 - Smrk ztepilý na ulici Ramešova

Stromy jsou svědky naší historie, dávají krajině nezaměnitelnou tvář a mají řadu přínosů. Abychom mohli dary stromů přijímat, musíme o ně i pečovat. Váš dar je investicí do budoucnosti. Díky vám se ošetří stromy, které péči opravdu potřebují. Díky vám vyrostou také stromy nové a pomohou zchladit přehřátá česká města, zadržet vodu v krajině a zlepšit kvalitu ovzduší. Buďte v tom s námi, zapojte se a hlasujte pro stromy, protože každý strom se počítá.

vybíráme od 21.6.2021

STROM 9

1 DAR V HODNOTĚ 30 Kč = 1 HLAS V ANKETĚ STROM ROKU
7 611 Kč

přispělo

90 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Památný smrk se na svůj věk vyznačuje úctyhodnou velikostí. Smrky bývají choulostivé vůči emisím, ale tohoto jedince jako by se to netýkalo. Odborníci se proto domnívají, že má tento strom výjimečnou genetickou výbavu a je využíván pro přirozenou reprodukci semenáčů. Strom je součástí otevřené přírodní zahrady a je svědkem setkávání všech přátel tohoto přírodního skvostu.



Budoucnost našich dětí, vnuků, rodných obcí, krajiny a domova máme ve svých rukou. Dobré místo pro život ale potřebuje péči a ochranu. Stromy jsou pro to jedny z nejpřirozenějších pomocníků. S vaší podporou jich chceme v naší zemi vysázet deset milionů během pěti let. A pečovat o ně tak, abychom nepřišli o jediný z nich. 

Pomozte svým příspěvkem v jakékoliv výši na výsadbu stromů a péči o ně. Pro odolná města a zdravou krajinu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ještírci ovládli Zem.

Dárce

Smrky teď mají škaredou pověst, kvůli monokulturám a kůrovci. Ale ony za to nemohou, to lidi. A tenhle nám ukazuje, jak nádherný a životaschopný strom to může být.

Miroslava Nulíčková
30 Kč