Nadace Partnerství


Kultura, umění a historie Životní prostředí

STROM Č. 1 - Lípa Kapucínka

Stromy jsou svědky naší historie, dávají krajině nezaměnitelnou tvář a mají řadu přínosů. Abychom mohli dary stromů přijímat, musíme o ně i pečovat. Váš dar je investicí do budoucnosti. Díky vám se ošetří stromy, které péči opravdu potřebují. Díky vám vyrostou také stromy nové a pomohou zchladit přehřátá česká města, zadržet vodu v krajině a zlepšit kvalitu ovzduší. Buďte v tom s námi, zapojte se a hlasujte pro stromy, protože každý strom se počítá.

vybíráme od 21.6.2021

STROM 1

1 DAR V HODNOTĚ 30 Kč = 1 HLAS V ANKETĚ STROM ROKU
9 221 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Název památné lípy je odvozen od tvaru kapuce, do které jsou stočeny některé listy. Pověst praví, že když husité roku 1420 vypálili klášter, u kterého lípa roste, oběsili na ní několik místních mnichů. Lípa za mnichy truchlí a důkazem jsou právě tyto kornoutovité listy, které rostou jen na některých větvích. Samotná lípa husitské napadení skutečně ale nepamatuje.



Budoucnost našich dětí, vnuků, rodných obcí, krajiny a domova máme ve svých rukou. Dobré místo pro život ale potřebuje péči a ochranu. Stromy jsou pro to jedny z nejpřirozenějších pomocníků. S vaší podporou jich chceme v naší zemi vysázet deset milionů během pěti let. A pečovat o ně tak, abychom nepřišli o jediný z nich. 

Pomozte svým příspěvkem v jakékoliv výši na výsadbu stromů a péči o ně. Pro odolná města a zdravou krajinu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu