Příběhy lidí, z.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Rok pod křídly

Komplexní pomoc samoživitelům v nouzi. Po dobu jednoho roku budeme vybraným neúplným rodinám přispívat na jídlo a individuálně pomáhat tak, jak dotyčná osoba zrovna potřebuje. Tedy nejen jídlem, ale například i zařízením internetu, zprostředkováním odborné psychologické, či psychoterapeutické pomoci, právními službami, finanční gramotností, ...

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!




Jmenuji se Silvie Dymáková a samoživitelkám a samoživitelům v nouzi pomáhám už od roku 2018. Za tu dobu jsme rozdělili potraviny v hodnotě cca 2 miliony korun. Aktuálně jsme se ale rozhodli změnit způsob pomoci a budeme se snažit zlepšit život menšímu počtu neúplných rodin, avšak komplexněji.

Tento projekt nazýváme ROK POD KŘÍDLY a vznikl proto, že jsme v žádostech o potravinou pomoc čím dál častěji naráželi na nepoctivé žadatele a míra detektivní práce už byla neúnosná. Proto už budeme pomoc šít na míru. Nevyřešíme za dotyčné všechny problémy, ale zkusíme je edukovat, lépe nasměrovat, podpořit materiálně i psychicky. Rok je dost dlouhá doba na to, aby se během ní dalo odrazit ode dna a překlenout to nejhorší období.

Příjemce pomoci navštěvujeme, jsme s nimi v intenzivním průběžném kontaktu, dohlížíme na jejich situaci, chceme znát změny a novinky v jejich životech. Záleží nám na tom, aby příspěvky dárců doputovaly na to správné místo. Samoživitelky a samoživitele vybírám osobně a za své volby chci ručit. Jsem zakladatelka projektu Příběhy lidí a jsem držitelkou Českého lva za varovný dokumentární film ŠMEJDI, který rozkryl agresivitu a manipulaci na předváděcích akcích pro seniory.

Vybrané rodiny s jejich příběhy a s přehledem konkrétní pomoci průběžně zveřejňujeme zde:
https://www.pribehylidi.cz/pod-kridly/

Víme, že tu největší cenu mají malé skutky. 

Děkujeme za Váš zájem a Vaši podporu!
Příběhy lidí, z.s.

(Příspěvek lze odečíst z daní.)
 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Spoustu trpělivosti a andělů kolem sebe...

Lucie
1 000 Kč

Hodne zdravi a stesti a at se dari!!! Diky
Silvi za takoveto projekty

Klara Hanackova

Jste úžasní.

Ivana Uvírová
300 Kč

Děkuji za to, co děláte.

Silvie Šidáková
1 000 Kč

Držím pěsti a díky za takový projekt!

Lenka Vrtišková