Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Lidé s postižením Senioři

Být doma se svými blízkými je to nejdůležitější

Nemocnice Pelhřimov poskytuje domácí paliativní péči a umožňuje tak pacientům a jejich rodinám strávit poslední týdny života doma, ve známém a bezpečném prostředí. Kompenzační pomůcky, zakoupené z Vašich darů, se rodinám zapůjčují a významně ulehčují tuto náročnou domácí péči.

vybíráme od 1.4.2021

Buďte štědří pro dobrou věc.

24 110 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kyslíkový koncentrátor dovolí být v domácím prostředí i pacientovi, který je odkázán na kyslíkovou podporu. Kyslík nejenom ulevuje od pocitu dušnosti, dušení, nedostatku kyslíku, ale pomáhá i psychicky pacientovi a jeho rodině. 

Vysoká chodítka, sedačka na vanu, židlička do sprchového koutu  a toaletní křeslo ulehčí pacientovi pohyb po domácnosti, dodají pocit bezpečí při pohybu a důstojnost i při nejintimnější potřebě. 

Domácí paliativní péče je komplexní, aktivní a na kvalitu života orientovaná péče poskytovaná pacientovi, který trpí nevyléčitelnou chorobou. Cílem paliativní péče je zmírnit bolest a další tělesná a duševní strádání, zachovat pacientovu důstojnost a poskytovat podporu jeho blízkým. 

V roce 2019 Nemocnice Pelhřimov pečovala o 105 pacientů v domácím prostředí. V roce 2020  již o 235 pacientů a pro rok 2021 je odhad kolem 300 pacientů.

Děkujeme za Váš dar, za tento projev soucitu, solidarity a lidskosti.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Posíláme 2000 Kč-prosíme vystavit potvrzení na tuto částku.
Díky.
PEŠLOVI
FPG SERVIS s.r.o.

FPG SERVIS s.ro. PEŠLOVI
1 000 Kč

Podpora domácí péče o seniory na sklonku jejich života - dodnes si pamatuji, jak to bylo důležité v případě mé babičky. Rád podpořím menší místní projekt.

Martin Točík
1 000 Kč

Velké díky vám za velice záslužnou činnost. Držím palce a moc si vážím práce všech. Jen tak dál. Držte se ❤️

Iveta Hájková
1 000 Kč