Zvěřinec na statku, z.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Zvířata

My pomáháme vám – pomůžete teď nám?

Již mnoho let za vámi jezdíme do školek, škol, domovů pro seniory, stacionářů apod., abychom vás seznamovali s našimi domácími i exotickými zvířátky a jejich prostřednictvím vám pomáhali. S našimi psy, kočkami, hady atd. jezdíme do domovů pro seniory a speciálních škol a školek na canisterapii a animoterapii. Současná situace, kdy jsou všechna zařízení, která navštěvujeme, zavřená, nás dostala do vážných existenčních problémů. Programy a aktivity jsou již téměř rok zrušeny, tím pádem jsme přišli o všechny své příjmy, ale výdaje samozřejmě zůstaly. Ačkoliv jsme zastavili všechny náklady na lidi, zvířata prostě postavit do kouta a poprosit, ať počkají nelze. Potřebují nakrmit, opečovat, potřebují veterinární péči. A vzhledem k tomu, jakou práci v průběhu roku vykonávají, potřebují také hodiny a hodiny přípravy. Pokud by tato situace pokračovala dále, bylo by to pro nás likvidační. Žádáme Vás o podporu a pomoc pro naše zvířata. Už opravdu není kde brát. Naše síly i zdroje jsou již téměř vyčerpané. Rok je strašně dlouhá doba. Každá pomoc má pro nás smysl…

vybíráme od 31.3.2021

Podpořte nás

Přispějte na krmení a péči o zvířátka.
33 615 Kč

přispělo

38 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Obracíme se na Vás se žádostí podporu a pomoc ve chvíli, která je pro naši neziskovou organizaci Zvěřinec na statku, z.s. už velice kritická, bohužel až téměř likvidační.
Nejdříve bychom Vás chtěli krátce seznámit s naší činností v normálních dobách. Jsme nezisková organizace s již téměř patnáctiletou historií. Až do minulého března jsme byli schopni veškeré náklady na naši činnost a péči o zvířata hradit z naší práce, takže jsme neměli potřebu získávat finance jinými cestami, a to se nám v tomto období vymstilo. Jak už náš název napovídá, máme v péči mnoho zvířat, v současné době je to téměř 60 druhů domácích, hospodářských i exotických. Naší hlavní činností byla canisterapie, animoterapie, vzdělávací a zážitkové programy pro děti v mateřských i základních školách, pořádali jsme zájmové kroužky, letní i zimní dětské tábory, pobytové akce pro MŠ i ZŠ na našem statku, máme v péči několik zvířat, která k nám přišla zbídačená, z nevyhovujících podmínek na pokraji uhynutí... Naše činnost je rozmanitá, nápady stále nové a nové, jen ji v současné době vlivem situace nemůžeme vůbec vykonávat. Chodili jsme s našimi psy - canisterapeuty - a dalšími zvířaty na canisterapii a animoterapii speciálních škol a školek, navštěvovali domovy seniorů - např. v Heřmanově Městci (tam náš kontakt se seniory pokračuje neustále, v současnosti on-line cestou). Naše programy znají děti z mateřských a základních škol v Pardubicích, v celém Pardubickém kraji i v okolních krajích a dokonce i v Praze, kde jsme se mimo jiné každý týden věnovali těžce zdravotně postiženým dětem ve speciální základní škole v Lužinách. Letos máme přihlášeno na letní tábory 180 dětí, všechny turnusy byly obsazeny během 2 dnů.
A pak přišel covid a s ním zastavení všech našich aktivit ze dne na den. Už před rokem jsme přišli o zhruba 80 programů jen v období od března do dubna. Ostatní už jsme ani nepočítali, protože nás to naprosto psychicky vyčerpává. Teď se opět rozjednané programy ruší a jestli se budou moci uskutečnit letní tábory, to se neodvažujeme ani předvídat. Jenže zvířata nemůžeme postavit do kouta, aby tam počkala, až se všechno přežene. Potřebují jídlo, veškerou péči, veterinární ošetření (minimálně očkování) atd. Je nezajímá, co se děje. Veškeré příjmy jsou pryč, ale veškeré náklady zůstaly. 
I když máme okolo sebe spoustu lidí, kteří nás podporují a pomáhají nám ať už finančně nebo materiálně, naše možnosti se zmenšují. Bohužel nedosáhneme na žádnou dotaci, zatím jsme nenarazili na žádnou možnost státní podpory. Propadli jsme naprosto sítem a cítíme se už totálně beznadějně a vyčerpaně. Zatím se zuby nehty bráníme tomu, že bychom naše milovaná zvířata prodali. Jednak jsou to naši miláčci, ke kterým máme velice silný vztah. A jednak jsou to vesměs zvířata zvyklá na lidi, na blízký kontakt s nimi, na manipulaci i od malých dětí. Toto všechno je naučit nás stálo nemalé úsilí, nehledě na peníze, které jsme museli vynaložit na různé např. canisterapeutické kurzy. Pokud bychom o tato naše zvířata přišli, bude to pro nás velice bolestivé a návrat k naší milované práci, která nás naplňuje a pomáhá mnoha lidem a dětem, bude problematický.
Vše je možné zhlédnout na našich stránkách - www.zverinecnastatku.cz, www.mobilnizverinec.cz nebo možná nejlépe na FB stránkách https://www.facebook.com/…mov.
 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím pěsti pro štěstí ,zdraví Vám i zvířátkům

Irena Wendlova
500 Kč

Myslíme na Vás. A tešíme sa na skoré stretnutie.

Dárce

Pro zvířátka od Julči a Emči z Bratroňova 😉

Lada Slavíčková
300 Kč

Milujeme zviratka. A prejeme jim dobrou chuť.

Karolína Herrmannová
100 Kč