UNICEF Česká republika


Děti, mládež, rodina Humanitární pomoc

Největší krize současnosti

Humanitární krize a pandemie ohrožují 190 milionů dětí ve 149 zemích světa. Pandemie COVID-19 vedla k bezprecedentní zdravotnické, sociálně-ekonomické, humanitární a lidskoprávní krizi a tvrdě dopadla na životy těch nejzranitelnějších. Tisíce dětí po celém světě ohrožuje podvýživa, nedostatečná lékařská péče, infekce ze závadné vody a podchlazení.

vybíráme od 22.2.2021

Pokud můžete, pomozte prosím ještě dnes.

Jakákoliv částka může pro děti v krizích znamenat naději na život, zdravé dětství a lepší budoucnost. Váš dar bude použit na výživu, pitnou vodu, proškolení zdravotníků, osvětu, léky a potřebné lékařské vybavení tam, kde jsou životy dětí právě teď nejvíce ohroženy.
21 637 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kromě dopadů pandemie sužují děti nové humanitární krize. Konflikt v oblasti Tigray v Etiopii připravil o domov už 60 000 lidí, včetně 25 000 dětí. Kvůli nepokojům v provincii Cabo Delgado v Mosambiku bylo vysídleno více než 425 000 lidí, včetně 191 000 dětí. Zprávy o vraždách, únosech a náboru dětských vojáků v ozbrojených konfliktech se objevují čím dál častěji.

Mladá dívka se zotavuje po ozbrojeném útoku ve městě Humera v Etiopii. Násilné střetnutí vládních a nevládních jednotek v oblasti Tigray si vyžádalo stovky obětí na životech.
© UNICEF/Soteras/AFP

Pandemie zároveň zhoršila dosavadní vleklé krize v zemích, jako je Afghánistán, Bangladéš, Burkina Faso, Demokratická republika Kongo, Libye, Jižní Súdán, Ukrajina a Venezuela. V březnu tohoto roku uplyne 10 let války v Sýrii a 6 let ozbrojeného konfliktu v Jemenu.Pouze v těchto dvou zemích žije 17 milionů dětí, které potřebují humanitární pomoc.

Ve všech těchto zemích UNICEF zajišťuje dětem zdravotní péči, výživu, pitnou vodu a hygienu, základní vzdělání pro všechny chlapce i dívky a ochranu před násilím a zneužíváním.

Jak může Váš příspěvek pomoci?
  • 162 Kč zajistí 20 dávek terapeutické výživy pro děti trpící akutní podvýživou.
  • 262 Kč zajistí 2 500 tablet na čištění vody, z nichž každá zajistí až 5 litrů pitné vody.
  • 407 Kč zajistí 50 balení terapeutické výživy Plumpy‘Nut® pro léčbu akutní podvýživy. 
  • 744 Kč zajistí soupravu první pomoci pro mobilní zdravotnické týmy.
  • 2 061 Kč zajistí terapeutické mléko F-100 v prášku pro nejmenší děti, které kvůli pokročilému stadiu podvýživy nemohou přijímat jinou stravu. 
Více informací o současné situaci ve světě naleznete ZDE.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu