Jablonec Jinak z.ú.


Děti, mládež, rodina Kultura, umění a historie

Jizerská 50 padesátkrát jinak

"Jizerská 50 padesátkrát jinak" oživila v únoru na 3 dny centrum našeho města. Mottem letošního ročníku bylo „Rozsvítíme Jablonec“. Kulturní život se v době koronaviru přesunul do virtuálního prostoru a naším cílem bylo umístit instalace do veřejného prostoru tak, aby za dodržení všech protiepidemických vládních opatření, měli lidé možnost mít přímý a aktivní kontakt s jednotlivými světelnými instalacemi.

vybíráme od 9.2.2021
5 800 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Instalace na téma Jizerské 50 a jabloneckých tradic vytvořilo celkem 18 autorů,  které realizovali několik dní předem přímo v Jablonci nad Nisou. Každý umělec téma závodu Jizerské 50 pojal po svém. Někdo se inspiroval jedinečným místem Jizerských hor, kde závod probíhá, jiní nahlédli do historie závodu nebo se zaměřili na samotné závodníky a jejich prožitky při běhu. Více o jednotlivých instalacích se dozvíte na :  https://www.jizerska50jinak.cz/

Fotografie instalací na: https://www.facebook.com/jizerska50padesatkratjinak

Jedinečná talkshow Kupé v lese, tentokrát Kupé ve stopě streamovaná  živě s hosty sklářským výtvarníkem Zdeňkem Lhotským a Nikolou Matějcovou a Šárkou Razymovou neboli sestry Sudovy k shlédnutí zde:

https://www.facebook.com/jizerska50padesatkratjinak/videos/339568963892679


Tento bod programu měl být původně, společně se čtením příběhů z knihy Jizerská 50 v podání Davida Vávry a dalších hostů, významným příjmem do rozpočtu.  Vzhledem k omezením, které nám neumožnila realizovat program v plném rozsahu, jsme nezískali předpokládaný příjem ze vstupného ve výši 70 tis. Kč. Konečný rozpočet akce činil  137 tis. Kč,  částkou 50 tis. Kč nás podpořilo statutární město Jablonec n. N., částkou 10 tis. Kč Nadace Jablotron,  část finančních prostředků jsme získali ze sbírky uspořádané v únoru a sponzorů.  Stále nám část prostředků schází, proto jsme se rozhodli
pro dárcovskou výzvu spojenou s připomenutím tragédie Expedice Huascarán 31. května 1970, na jejíž počest se Jizerská 50 vznikla. Věříme, že výzva bude úspěšná a část vybraných prostředků bude moci použít na 3. ročník Jizerské 50 padesátkrát jinak 2022. Děkujeme Team Jablonec Jinak.

Video z  2. ročníku Jizerská 50 padesátkrát jinak 2021


Video z  1. ročníku Jizerská 50 padesátkrát jinak 2020




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuju za světlo a po dlouhý době živo-t ve městě .)

Hele

Vřelé díky za světlo v kulturním temnu

Dita Procházková
1 000 Kč