Tady to mám rád, z.s.


Lidé s postižením

Nový domov

Naším cílem je vybudování, důstojného bydlení pro dospělé lidi s PAS (porucha autistického spektra), která se stane normou. Nový domov, sociální pobytová služba rodinného charakteru, respektuje potřeby dospělých lidí s PAS a podporuje rozvoj jejich samostatnosti. Na realizaci Nového domova část prostředků chybí, proto potřebujeme vaši pomoc.

vybíráme od 19.1.2021

Nový domov

S vaší pomocí změníme budoucnost lidí s PAS a jejich rodin.
125 800 Kč

přispělo

37 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Rodiče hledají pro své dospělé děti s autismem sociální službu, protože už nejsou schopni zvládat náročnou péči. Najít celoroční pobytovou sociální službu pro dospělého člověka s autismem je však téměř nemožné. Odpovídající služby neexistují vůbec nebo jsou kapacitně naplněny. To chceme změnit.

Nový domov doplní nedostatečnou kapacitu pobytových komunitních služeb a bude odpovídat skutečným potřebám jeho uživatelů. Projekt Nový domov, je první, který se opírá se o ověřenou mnohaletou praxi zahraničních partnerů ze Španělska a Irska.
Cílem je, aby obyvatelé Nového domova mohli žít život co nejvíce podobný životu zdravých lidí. Aby zažívali věci, které nám, zdravým lidem, připadají všední, jako je možnost vybrat si ráno oblečení, připravit si s k snídani to, na co máme chuť, a svůj čas na tomto světě strávit podle vlastních představ. Každý člověk s autismem je jiný a má svůj vlastní příběh. Všichni ale potřebují velkou míru pochopení, tolerance a trpělivosti. 
Projekt Nový domov je prvním krokem na cestě k důstojné budoucnosti nejen pro jeho budoucí obyvatele, ale pro všechny dospělé lidi s poruchou autistického spektra. 

Přidejte se k nám! S vaší podporou změníme budoucnost lidí s PAS a jejich rodin. 
 
Děkujeme! 
 
 Více o projektu na www.tadytomamrad.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pěkné svátky

Víťa, Honza a Tonda

Přeji mnoho zdaru a pevných nervů, ať se vše podaří!

Michal Sýkora
5 000 Kč

Byl jsem se u vás 7.3. podívat. Odvedli jste úžasný kus práce! Ať se dílo daří a ať vám vyjdou všechny vaše plány.

Karel Tomáš
1 000 Kč

Držíme palce, ať se Vám daří!

Víťa+Honza+Tonda

Peníze daroval Juraj Makovický😉.

Marie Szromková

Pro uzasnou Martu a Terezku

Petra Sedlackova
1 000 Kč