Hiporehabilitace Jupiter, z.s.


Lidé s postižením Zvířata

Zachraňme hiporehabilitační koně pro děti

Jsme hiporehabilitační středisko Jupiter, nezisková organizace, a celoročně pomáháme dětem, seniorům a všem, kteří trpí různými neduhy těla či duše. Staráme se o 6 certifikovaných koníků, kteří mají licenci České hiporehabilitační společnosti: Nathaniela, Santu, Bleska, Dennise, Lily a Carlottu. Korona krize nám přinesla těžkou zkoušku: naše finanční zdroje jsou po roce krize skoro vyčerpány a hrozí, že budeme muset provoz hipocentra ukončit.

vybíráme od 22.12.2020
39 750 Kč

přispělo

19 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Koníci pomáhají tam, kde často jiné metody selhaly. Hipoterape léčí pomoci pohybu koňského hřbetu. Pravidelně k nám dochází děti a mládež s kombinovaným postižením, fyzickým hendikepem, poruchou autistického spektra, ADHD, Downovým syndromem, smyslovými vadami aj. U seniorů terapie podporuje léčbu Alzheimerovy choroby nebo duševních onemocnění. Všichni tito lidé mají hipoterapii často jako nepostradatelnou součást svého života.



 
Koně pro hiporehabilitaci si cvičíme sami. Principem výcviku je nekonfliktní přístup. Koně jsou připraveni tak, že důvěřují lidem, nebojí se a rádi s člověkem spolupracují. Nemusíme je do práce nutit a tím pádem nepoužíváme udidlo, ani bič.
 
Kromě koníků vedeme ještě malé “ZOO”, kde máme kozy a ovečky, které začleňujeme do rehabilitačních dětských programů. Provozujeme u nás také přírodní senzomotorické hřiště. V maringotce jsme vybudovali prostor pro unikátní terapii snoezelen – jedná se o multismyslové prostředí vhodné zejména pro děti s poruchou autistického spektra či ADHD.


 
Naše zvířátka, hlavně koníci, vytrvale a trpělivě pomáhají. Teď ale potřebují pomoci sami. Hipocentrum si na sebe vždy dokázalo vydělat, ale korona krize dopadla i na nás. Pokud nezískáme příspěvek na provoz, budeme muset činnost centra ukončit. 
 
Celkové měsíční náklady hipocentra se pohybují mezi 90- 120 000 kč. Z toho většina pokrývá výdaje na koníky. I v době karantény potřebují dobrou stravu, pastvu, svého ošetřovatele, kováře, veterináře, trenéra. Péči o koně nemůžeme přerušit. Koně by strádali a nemohli by dál vykonávat své poslání a pomáhat dětem, seniorům a jejich rodinám.
 
Každý den se existenční problémy hipocentra prohlubují. A my se nechceme dočkat dne, který bude posledním dnem našeho provozu. Pomozte nám zachránit naše koně. Podpořte naši činnost i práci našich koníků. S vaší pomocí budeme moci fungovat dál, bez podpory to nezvládneme.
 
Pro dárce jsme připravili něco na oplátku. Kromě pohledů a samolepek našich koníků jsme připravili něco výjimečného. Správný tělesný i emoční vývoj dítěte je snem každého rodiče. Průvodcem těmito oblastmi je náš e-book 


Máme také terapeutickou dílnu, o kterou v Jupiteru láskyplně pečuje Šárka Daňková. Je vystudovaný designér hraček, architekt a certifikovaný Specialista v ergonomii. Navrhuje a tvoří rozvojové hračky, které podporují jemnou motoriku a senzorické vnímání našich klientů a hodí se i pro zdravé děti.




Nejnověji Šárka navrhla a vytvořila terapeutický hravý koberec. K čemu slouží? V současné době jsou naše nohy stále zakleté v botách. Zapomněli jsme, jak zdravá a příjemná je chůze naboso po přírodním povrchu. Trpí tím nohy, záda a celé tělo. Pro správný vývoj dětí je klíčová chůze po nerovném povrchu. Pomáhá předcházet vzniku ortopedických potíží i dalším neduhům. Vhodné i pro dospělé 😊



Máme pro dárce připravené krásné odměny:
1.000 – 2.999 Kč        e-book ZOOTERAPIE DOMA, Jak u dětí podporovat zdravý emocionální vývoj 
3.000 a více Kč          terapeutický koberec pro Vaše dítě, který podpoří rozvoj motoriky 
a udrží zdravá chodidla 
 
Velice si vážíme vaší podpory. Určitě to s vámi zvládneme!
 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vážená paní Inženýrko,
doufám, že se Vám podaří současný nedostatek překonat. V minulém roce jsme těžce sháněli seno pro stádečko jaků naší dcery a moji rodiče se velmi věnovali péči o postižené děti i péči o invalidy a tak Vám velmi fandím a prožívám Vaše osudy s Vámi.

Anna Ptáčková
1 200 Kč

držím palce a přispívám aspoň touto malou částkou...

Jiří Lukášek
300 Kč