Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla o.p.s.


Děti, mládež, rodina Kultura, umění a historie

Oslavte Vánoce s Divadlem Drak!

Na období adventu jsme pro vás připravili filmovou verzi oblíbené vánoční inscenace Vyšla hvězda nad Betlémem natočenou v autentickém prostředí kostela sv. Jana Křtitele na Novém Hradci. Záznam bude ke zhlédnutí zdarma na našem youtube kanálu od 19. 12. 2020. Chceme ho na konci náročného roku věnovat našim divákům jako dárek. Pokud by ale někteří z vás chtěli na oplátku zase obdarovat nás, můžete tak učinit zde a podpořit tím naši další činnost a plánované projekty, které snad již brzy budete moci navštívit naživo.

vybíráme od 16.12.2020
15 320 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již od prvního uzavření divadel hledáme způsoby, jak i v současné nelehké situaci nadále plnit své poslání veřejné kulturní instituce pro děti a mládež, zpříjemnit rodinám s dětmi volný čas, který musí místo návštěvy divadla trávit doma, zprostředkovat program pedagogům a žákům, kteří patří k naší stěžejní divácké základně a neohrozit budoucnost oblíbeného divadla s šedesátiletou historií a tradicí.
 
Od března 2020 připravujeme pro své diváky a návštěvníky řadu speciálních on-line programů v rámci projektu „Drak na doma“, jehož vyvrcholením je právě filmová verze inscenace Vyšla hvězda nad Betlémem, kterou uvedeme od 19. - 31. prosince 2020 ve dvanácti reprízách. Vidět ji můžete vždy v konkrétním čase obdobně jako to bývá u živého divadelního představení, a to zdarma on-line na youtube kanálu Divadla Drak. Nejedná se přitom o pouhý záznam divadelní inscenace provedené v netradičním prostředí, nýbrž o její plnohodnotnou filmovou adaptaci. Divákům a příznivcům Draku chceme tímto způsobem poděkovat za přízeň a vynahradit jim tradiční adventní program, který musel být letos zrušen.
 
Váš dar použijeme pro připravovaný čapkovský projekt, jehož součástí bude květnová premiéra autorské inscenace na motivy R.U.R., které mělo před sto lety v Hradci Králové světovou premiéru a také interaktivní výstava věnovaná dalším dystopickým dílům Karla Čapka jako je Továrna na absolutno, Krakatit, Válka s mloky, Věc Makropulos či Bílá nemoc. Výstavu plánujeme otevřít na podzim 2021 v prostorách Labyrintu.

Všem Vám moc děkujeme za podporu, nesmírně si jí vážíme a těšíme se, až vás opět budeme moci přivítat v hledišti našeho divadla.

Šťastné a veselé!

            
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme za představení - báječně jsme si ho užili a aspoň trochu jsme se zase cítili jako v divadle. (A díky i za záznam Fausta na dramox.cz!) Ať vám (i nám) čekání na skutečné otevření divadel uběhne co nejrychleji!

Pavel Franc

Děkujeme, držíme palce a těšíme se na Vás v příštím roce!
Tomanovi

Jaroslav Toman

Držte se! Ač to má k vám přes sto kilometrů, už se těším až vás navštívím.

Pribi

Máme čistou radost z Hvězdy nad Betlémem. Přejeme si i vám, ať nezvítězí Herodesové. Děkujeme upřímně. Pěkné Vánoce Šimíčkovi, Papírníkovi z Brna

Dobromila Papírníková
300 Kč

Lyšáci Leoš Jitka Matěj Zdraví výtečné hudebníky herce DRAKU.
Těšíme se na hru Na cestě. Držíme palce vaší partě.
Radujte se, veselte se ...

Leoš Škraňka
1 000 Kč

Večerovi, Ulíkovi a babička Hajnová děkují za skvělý vánoční zážitek a brzy se zase těší na živo v Draku 🤗

Kateřina Večeřová

Děkujeme! O:-)

Dárce

👍

Martin Simkovic

Milujeme VÁS, Draci! Půžovi

Miroslav Půža
300 Kč