DoLesů, z. s.


Děti, mládež, rodina Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Tábor pro děti rodičů samoživitelů

Maminky samoživitelky, samoživitelé i celé rodiny se často nacházejí v situaci, kdy na investice do volnočasových aktivit dětí nezbývají prostředky. Věříme, že každé dítě si zaslouží šanci smysluplně trávit volný čas. Proto chceme v létě 2021 uspořádat zážitkový tábor pro děti rodičů samoživitelů zdarma.

vybíráme od 16.12.2020
Díky vašemu příspěvku se posuneme zase o kousek blíže k plnění naší mise - dát dětem, jejichž rodiče si to nemohou dovolit, šanci smysluplně trávit volný čas. Děkujeme!
68 500 Kč
vybráno 105 % z 65 000 Kč

přispělo

90 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
SNIŽUJEME VZDĚLÁVACÍ HANDICAP

  • Koronavirová krize zvětšila už tak obrovský vzdělávací handicap dětí z chudších rodin. Distanční výuka totiž klade kromě nároků na technické vybavení větší nároky i na samotné rodiče, kteří se s dětmi doma učí. 
  • Děti, jejichž rodiče jim z různých důvodů nemohou pomoci, jsou tak vlivem distanční výuky znevýhodněny ještě více, než tomu bylo dříve. 
  • A nejedná se pouze o rozdíly ve znalostech. Za palčivější problém považujeme rozdílnou úroveň dovedností, které si děti osvojují. Proto chceme dětem ze znevýhodněných rodin pomoci potřebné dovednosti rozvíjet.
  • Jak? Hrou. Ta je totiž pro děti přirozeným nástrojem, který jim umožňuje překonávat strach, řešit problémy či převzít kontrolu nad svými činy. Učí je spolupráci, zodpovědnosti a pomáhá utvářet přátelství. Trénováním těchto dovedností dáváme dětem předpoklady pro úspěšné fungování ve společnosti, do které se narodily.
ROZVÍJÍME DĚTI

  • Akce DoLesů jsou postaveny na metodách zážitkové pedagogiky. Nechceme děti jen zabavit. Naším cílem je děti rozvíjet prostřednictvím intenzivních zážitků, které vnímáme jako klíčovou formu učení a seberozvoje. 
  • Celý týden je proto naplněn fyzickými, kreativními či psychologickými hrami.
PŘISPĚJTE NA USPOŘÁDÁNÍ TÁBORA V LÉTĚ 2021

  • Díky finanční sbírce poskytneme přihlášeným dětem jízdné na tábořiště a zpět, celodenní stravování a pitný režim, ubytování, náklady na materiál a vyvážený celodenní program.
  • Šest instruktorů pečujících o děti po celou dobu trvání akce pracuje z dobré vůle, tedy bez nároku na finanční odměnu. 
                                                         www.dolesu.com
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Tabor je to nejlepsi co muzou deti zazit. Diky za vasi praci

Tadeáš
400 Kč

Skvělá práce!

Lukáš Mouca
900 Kč

Držím palce! :)

Monika Beránková
200 Kč

Každá koruna se počítá. Tenhle nápad se mi moc líbí a fandím Vám 💪👍😀

Jana Kratochvílová

Úsměv byť i jednoho dítěte stojí za všechny peníze světa.

Johana

Deticky, uzijte si to!

Jitka Papouskova

Děkuji za projekt a držím palce ať se peníze vyberou. A hlavně! Přeji hodně zábavy na táboře!

Láďa

Držím palce Peťo ;)

Jan Černý
1 000 Kč

Jen do toho ! :)

Roxy
1 000 Kč

<3

Barbora Navrátilová
500 Kč