Na počátku, o.p.s.


Děti, mládež, rodina

Zdravotní pojištění

Nonthaya původem z Thajska žije v České republice, kam přišla za svým českým manželem. Jako cizinka se nemůže účastnit veřejného zdravotního pojištění, proto si měsíčně platí jen to nejzákladnější. Teď potřebuje takové pojištění, které se bude vztahovat i na těhotenská vyšetření a porod. Kvůli tomu musí jednorázově zaplatit částku 60 000 Kč, což si nemůže dovolit.

vybíráme od 7.12.2020

Zdravotní pojištění

Nonthaya potřebuje zdravotní pojištění, které se bude vztahovat na těhotenská vyšetření a porod. Jako cizinka se nemůže účastnit tuzemského veřejného zdravotního pojištění a potřebuje jednorázově zaplatit částku 60 000 Kč.
15 800 Kč
vybráno 26 % z 60 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jmenuji se Nonthaya a jsem z Thajska. Do České republiky jsem se přistěhovala za svým českým manželem. Jako operátorka výroby jsem pracovala v jedné továrně poblíž vesničky, kde jsme bydleli. Vše se změnilo letos na jaře. Spolu s koronavirem přišlo mnoho problémů a nejistoty. Přišla jsem o práci a tím pádem i o zdravotní pojištění, protože jako cizinka nemůžu být účastna veřejného zdravotního pojištění. Aktuálně si měsíčně platím jen to úplně nejzákladnější.
Manžel mi byl velkou oporou a já jsem se snažila najít si práci co nejdříve. To se mi podařilo pouze na další tři měsíce. Pro cizinku, i když s vysokoškolským vzděláním, ale bez dobré znalosti češtiny to bylo velmi těžké. Chtěla jsem pracovat i na méně kvalifikovaných pozicích, ale různá omezení a restrikce spojená s proticovidovými opatřeními situaci ještě více komplikovala.
V té době jsem neplánovaně otěhotněla. Bohužel naši radost brzy vystřídala nejistota. Právě zdravotní pojištění se ukázalo být tím největším problémem. Jako cizinka musím zaplatit 60 000 Kč a není možné částku splácet postupně.
Mzda mého manžela může pokrýt pouze náš každodenní život. Našetřit takovou částku na pojištění, které by zahrnovalo těhotenská vyšetření a porod, by nám trvalo přes rok. Ani naše rodiny nám v této situaci nedokázaly pomoci. Proto se můj manžel rozhodl, že nejjednodušší cestou bude interrupce. To bych ale já nedokázala. A právě to byl důvod našeho rozchodu.
Pomohla mi manželova maminka, která mi nabídla zázemí i věci na miminko, které pro ni není problém sehnat od známých a příbuzných. Teď bydlím u ní.
Tímto bychom Vás chtěli požádat o finanční pomoc, kterou bychom použili na zdravotní pojištění pro mě a mé miminko. Chci mu dát šanci narodit se zdravé, šťastné a do milující rodiny. Za každý příspěvek, modlitbu a radu budu všem nekonečně vděčná. Děkuji za přečtení a případné sdílení tohoto příběhu!
 
Nonthaya  Kábrtová
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Drobně přispěno. Hodně štěstí a zdraví Vám i miminku.

Petr Uvira

Miminku i Vám přejeme hodně zdraví!

Radka Prošková
1 000 Kč