Lesní mateřská škola Malina z. s.


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Pomozte nám přetvořit zahradu

Naše přání je vytvářet příjemný prostor pro komunitní život a vzdělávání. Budujeme místo, kde se vzájemně inspirujeme k přirozenosti a jednoduchosti života, učíme se v přírodě a skrze přírodu, mezigeneračně se obohacujeme v nejrůznějších oborech a oblastech života. V Malině se propojuje náš osobní, duchovní, rodinný a profesní život a přibližujeme se celistvosti v těchto oblastech.

vybíráme od 7.12.2020

Pomozte nám přetvořit zahradu

Z Vašich darů budou zakoupeny prostředky pro zkvalitnění výuky probíhající venku na zahradě – díky Vám tak budeme moci rozšířit Malinu o souvislou činnost v dopoledních hodinách, ať už jako lesní klub či komunitní školu pro školní děti. Moc děkujeme za veškerou podporu!
0 Kč
vybráno 0 % z 35 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sídlíme v domě s atmosférou starého stavení, s prostornou zahradou, mezi loukami, pár kroků od rybníku, lesa a chovu hospodářských zvířat. Příroda samo o sobě nabízí nespočet spontánních objevů a her. Pojďme nyní nakouknout do malinové zahrady.
Je zde vzrostlý dub, olše, lísky, ale také nedávno vysázené ovocné stromy, které budou potřebovat kůly pro oporu a ochranu. Během brigády si své místo našly maliníky, rybízy a nově taky magnólie, která nad dětským pískovištěm, již brzy vytvoří příjemný stín.

Na konci jara jsme na zahradě udělali velké úpravy bagrem. V místě kde protékal potok, byly položeny roury a srovnán terén. Značně se tak rozšířila travnatá plocha k volné hře.

Násep u domu byl upraven do vhodného sklonu pro zimní sáňkování a doplněn o schůdky z dřevěných kůlů.
Zahrada má však mnohem větší potenciál. Vytvořili jsme plány a zahradu rozvrhli do několika zákoutí – bahenní kuchyň a bar, staveniště, úkryty v houští, dětský domek se skluzavkou a lany, vyvýšený a bylinný záhon, jeviště.

Takto přetvořená zahrada otevře lektorům kroužků nové možnosti, a umožní nově provoz skupiny dětí v dopoledních hodinách. Zahrada bude v daných časech otevřená pro děti v doprovodu dospělé osoby.

Záběry z léta v Malině:
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu