Lesní mateřská škola Malina z. s.


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Pomozte nám dokončit zázemí

Naše přání je vytvářet příjemný prostor pro komunitní život a vzdělávání. Budujeme místo, kde se vzájemně inspirujeme k přirozenosti a jednoduchosti života, učíme se v přírodě a skrze přírodu, mezigeneračně se obohacujeme v nejrůznějších oborech a oblastech života. V Malině se propojuje náš osobní, duchovní, rodinný a profesní život a přibližujeme se celistvosti v těchto oblastech.

vybíráme od 7.12.2020

Pomozte nám dokončit zázemí

Abychom mohli soustavně vytvářet prostor a vztahy, které jsou jako připravená a úrodná půda pro učení se, potřebujeme i vaši pomoc. Zveme vás, abyste se stali součástí Maliny jako dárci. Díky Vám tak budeme moci rozšířit Malinu o souvislou činnost v dopoledních hodinách, ať už jako lesní klub či komunitní školu pro školní děti. Děkujeme!
0 Kč
vybráno 0 % z 120 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V září 2020 se kroužky rozběhly ve velkém. Docházku na 1. pololetí 2020/2021 nastoupilo 32 dětí, kdy ještě několik dalších dochází na jednorázový vstup. Také náš tým se stále rozšiřuje. Nyní máme 6 lektorů. Aktivně se do fungování Maliny zapojuje 13 lidí.  
Tyto skutečnosti nám dodávají chuť a sílu pokračovat. Obracíme se tedy také na vás, naše podporovatele, a zveme vás, abyste se stali součástí jako pravidelní dárci.

Sídlíme v domě s atmosférou starého stavení. Naše zázemí o rozloze 39 m2 je zatím velmi skromné. Do dnešní podoby jej opravovali dva muži s týmu na vlastní náklady.

Je zde podlahové vytápění, omítky, nová okna, přípojka vody. Během komunitní brigády další muži nainstalovali na dvou stěnách masivní police.
Pro běžný chod potřebujeme prostor dovybavit drobným nábytkem, jako jsou věšáky, botník, stoly se židličkami. Z hlediska ekonomiky vytápění bude postaven komín pro instalaci krbových kamen.  

To, co tady velmi chybí, je kuchyňský koutek s pracovní deskou, skříňkou a dřezem, který obzvlášť postrádáme během komunitních akcí a chemických pokusů s dětmi.

Protože stále používáme toaletu soukromého bytu, je potřeba pro Malinu vybudovat venkovní záchod s umyvadlem.

Takto dotvořený vnitřní prostor, bude pro nás zázemím, v kterém mohou plynule probíhat rozmanité činnosti tak, jak je pro Malinové kroužky typické. Je to pro nás také další krok k tomu, abychom prostor mohli začít využívat také v dopoledních hodinách.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu