IQ Roma servis, z. s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Sociálně znevýhodněné skupiny

Máme odvahu - darujte nám příležitost

Podporujeme romské studenty a studentky na jejich cestě za dobrým vzděláním. Pomozme jim společně překonat výzvy, kterým během studia čelí. S námi v tom nejsou sami. Ročně spolu s dárci podáme ruku 70 motivovaným lidem. Připojte se nyní i Vy. Abychom v roce 2021 pomohli všem 70 studentům a studentkám, potřebujeme získat alespoň 70 000 Kč. Pojďte s námi darovat příležitost!

vybíráme od 3.12.2020

Darujme romským studentům a studentkám rok příležitostí

112 150 Kč
vybráno 160 % z 70 000 Kč

přispělo

77 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Dobré vzdělání není samozřejmostí

Když budete mít štěstí, dostanete dobré vzdělání. Málokoho už dnes napadne, že se jedná o něco mimořádného. V Česku však dlouhodobě převládají nerovné šance na vzdělání. Jednou z obzvlášť ohrožených skupin jsou romští studenti a studentky, kterým často jejich situace neumožní studovat střední školu, jakou by si přáli. A někdy nemůžou studovat vůbec. 
Málo místa a klidu na psaní úkolů, nekvalitní základní škola, chybějící vzory při výběru povolání. Někdy ani blízké okolí nerozumí, co všechno jako romský středoškolák musíte řešit. A finance, ty jsou potřeba snad na všechno - učebnice, adapťáky, doučování i jízdné do školy. 

Koronakrize všechno ještě zhoršila; třeba Jan se musel o jeden počítač dělit s mladší sestrou na základce a bratrem, co je taky na střední. K tomu všemu jim rodiče nebyli schopni poradit s úkoly, protože sami mají jen základní vzdělání. 
Studenti mají odvahu výzvy řešit, ale potřebují naši podporu.

S Gendalos je studium snadnější

Ve vzdělávacím programu Gendalos podporujeme romské studenty a studentky na jejich cestě za dobrým vzděláním. Chceme, aby si mohli plnit své sny. Dělat skvělý svatební make-up, pracovat s dětmi z dětských domovů, točit reportáže nebo být ředitelem banky. 

Není potřeba dělat zázraky - někdy i drobnost jako učebnice nebo jízdné do školy posune tyto odhodlané studenty k jejich vysněné profesi a uchrání je od předčasného ukončení studia. Vedle zajištění financí na studium nabízíme doučování, radíme, jak si vybrat střední školu. Pořádáme velká setkávání studentů, aby věděli, že na to nejsou sami.  

Ročně Gendalos podá pomocnou ruku 70 mladým motivovaným lidem.
Mnozí z nich by jinak museli studium ukončit.

Dejme šanci mladé romské generaci

Pro rok 2021  máme jasný plán: postarat se, aby romští studenti a studentky dostali příležitost získat dobré vzdělání. Proto potřebujeme do konce roku vybrat aspoň 70 000, abychom mohli všech 70 mladých lidí podpořit.
Věříme, že společně s vámi mladí lidé zvládnou současné výzvy. Protože jak by řekl náš student Štefan: ”Když romští studenti chtějí, dokážou cokoliv.

Podpořte Gendalos a darujte romským studentům a studentkám příležitost - odvahu už mají.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Skvělá práce! Gendalosu i klientů!

Dárce
1 000 Kč

Hodně zdaru ve studiu!

Jan Kolář
1 000 Kč

Gendalos je nejlepší! Hodně zdaru💗

Klara

Hodně studijních úspěchů všem!

Hana Delalande
1 000 Kč

Hodně štěstí a úspěchů do roku 2021.

Anežka Šintáková
500 Kč

.

ondrej hojsak

Jeden z nejsmysluplnejsich projektu pro vas mlade, kterym vetsina z vetsinove bile polulace haze klacky pod nohy hned v momente, kdy se objevite v prvni tride a zde zacina vas boj s vsudypritomnou latentni diskriminaci.
Kdybyste nekdy potrebovali pomoci i nefinancne, muzu nabidnout doucovani anglictiny v Brne ci online.
Hodne stesti!

Nora Mägerle
2 000 Kč

Ráda jsem přispěla na takový smysluplný projekt, děkuji za organizaci.

Aneta Wirth
1 000 Kč

At se dari

ondrej hojsak

Gendalosu jako programu a samotným studentům moc fandím! Jsou moc milí, houževnatí a bojovníci za vlastní lepší budoucnost! Přeju jim jen to nejlepší a podpořím je jakoukoli cestou ráda kdykoli :) Má to smysl!

Petra Borovičková
500 Kč