Apolinářská nedonošeňátka z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Lžíce k videolaryngoskopu

Mezi nejčastější invazivní výkony prováděné při péči o nezralé nebo nemocné novorozence patří endotracheální intubace. Zavedení kanyly do průdušnice přes ústa nebo nos umožňuje okamžitou resuscitaci dechu u nedýchajících novorozenců, připojení k umělé plicní ventilaci i aplikaci některých léků. Neúspěšná intubace vede k rychlému zhoršení zdravotního stavu, kolapsu životních funkcí a v krajním případě i k úmrtí novorozence.

vybíráme od 22.11.2020
1 040 Kč
vybráno 1 % z 167 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Videolaryngoskop umožňuje intubaci se zobrazením horních cest dýchacích a vchodu do hrtanu na monitoru přístroje. Zpřehlednění anatomických poměrů v oblasti vchodu do hrtanu a možnost současné kontroly dalšími osobami vedou ke zlepšení techniky intubace, která je rychlejší a bezpečnější. 
Videolaryngoskop už se nám, díky vám, podařilo předat. Avšak.
Perinatologické centrum porodnice U Apolináře (Gynekologicko - porodnická klinika VFN a 1.LF UK) je pracovištěm, jež se dlouhodobě zabývá péčí o novorozence narozené na hranici životaschopnosti.
Miminek, vyžadujících intubaci se u Apolináře narodí značné množství. Lžíce laryngoskopu vyžaduje sterilizaci po každém provedeném úkonu. 
Proces sterilizace trvá déle než dvě hodiny. 
Stává se ale, že přístroj je třeba použít dříve. 
Rády pořídily náhradní lžíce k videolaryngoskopu, aby bylo možné ho využívat u každého potřebného novorozeného pacienta.
 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Tak hurá do toho. Držím palce ať se najdou otevřená srdíčka a peněženky :).

Alena Zemanová
500 Kč