Kulturou proti chátrání, z. s.


Kultura, umění a historie Regionální a komunitní rozvoj

Sibiř pro všechny, všichni pro Sibiř

Když jsme na Sibiř před lety přišli, byla to v podstatě. Od jara 2017 jsme vlastními silami a na vlastní náklady začali budovat prostor, který bude kreativní, kolektivní, samosprávný, nekomerční a tvořený svépomocí.

vybíráme od 25.10.2020

přispělo

79 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Sibiř začala vznikat na jaře 2017, kdy jsme dostali klíče od bývalého kina a poprvé vstoupili do jeho prostor. Celou budovu jsme postupně začali vlastními silami i náklady opravovat a znovu do ní vnášeli život.

Nespočet hodin dobrovolnické práce i prostředků se postupně začal projevovat na stavu domu a rok od roku vypadal prostor lépe a lépe. Sibiř se postupně stávala místem setkávání rozličných (sub)kultur a žánrů.

Od počátků, kdy prakticky ještě na staveništi hrály punkové a hardcorové kapely jsme postupně rozšiřovali program a Sibiř tak hostila nejen koncerty, ale i přednášky, divadla, feministické či architektonické konference, promítání dětských filmů, Malou noc módy, filmový festival Naiff, umělecké vernisáře či koncert Jany Uriel Kratochvílové. Během koronavirové pandemie jsme také poskytovali prostor brněnskému kolektivu Food not bombs, který pravidelně vaří jídlo zdarma pro všechny potřebné.

To všechno se daří díky úsilí a nadšení celého kolektivu Sibiře, a také nadšení vás všech, kteří Sibiř a naše akce navštěvujete.

Pokud vám na tomhle kousku svobodného, nekomerčního prostoru záleží, budeme rádi, když nás podpoříte pravidelným (nebo i jednorázovým) darem.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Permonovi k narozeninam :)

Muf

Už aby zase mohly být akce! Doufám, že to zvládnete, než skončí tento covid blázinec 🤘 Držte se.

Kuba Stochastic Reaper
800 Kč

Držím palce Sibiři! a těším se až zas bude otevřeno.

Martin Novak

___oceňujem vynaložené úsilie, bola by škoda to nechať padnúť___

Michal Bútor

Zdravím, dělám v Olomouci punk akci Punx night a rád Vám přispěji z fondu akce. Doufám, že i ta 500 trochu pomůže. Super, že provozujete takové místo, hodně zdaru a úspěchů a někdy v lepších časech naviděnou! :-)

Franta Kosmick
500 Kč

Drzte se!

Marketa Filipenska
200 Kč

Držím palce, ať to Sibiř ustojí!

Jitka Votavová

Držte sa. Ste super.

Eva Kicková

Držím palce, hodně zdaru!

Radek Vantuch
1 000 Kč

Hlavně ať to nadále šlape, byla by škoda kdyby ne.

Marcela Kočíková
1 000 Kč