SOS dětské vesničky, z.s.


Děti, mládež, rodina

Nová kuchyně pro 🌞

Výživná a pestrá strava je pro zdravý tělesný vývoj dětí nezbytná. Pro děti, které přicházejí do našeho krizového centra SOS Sluníčko těžce a dlouhodobě zanedbávané, týrané nebo zneužívané je však ještě důležitější. Aby na nich podvýživa, hlad a nemoci nezanechaly trvalé následky, je prvním úkolem uzdravení viditelných známek zanedbávání. Podpořte zařízení nové kuchyně do našeho karlovarského krizového centra SOS Sluníčko, která zajistí, že bude o děti, o které se jejich rodiče nechtějí nebo nedokáží postarat, a jejich spokojená bříška vždy postaráno.

vybíráme od 8.10.2020

Nová kuchyně pro 🌞

Podpořte zařízení nové kuchyně do našeho karlovarského krizového centra SOS Sluníčko, která zajistí, že bude o děti, o které jejich rodiče nechtějí nebo nedokáží pečovat, a jejich plná bříška vždy postaráno.
58 150 Kč
vybráno 116 % z 50 000 Kč

přispělo

74 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Krizové centrum SOS Sluníčko v Karlových Varech nabízí akutní pomoc a dočasné útočiště dětem, které potřebují okamžitou péči. Nenahrazuje tedy náhradní rodinnou péči ani nepředstavuje alternativu péče ústavní. Zatímco se o děti po čtyřiadvacet hodin denně postarají tety, sociální pracovníci spolupracují s dalšími odborníky a s původní rodinou na odstranění potíží, které vedly k odchodu nebo odebrání dítěte z rodiny. Pokud není již možné rodinné poměry stabilizovat, hledá se pro dítě náhradní péče, opět ale ideálně v rodině, ne v ústavu.
 
Poskytujeme ochranu a pomoc dítěti, které:
 
- se ocitlo bez jakékoliv péče,
- je ohroženo na zdraví či životě,
- se ocitlo bez péče přiměřené jeho věku,
- je tělesně či duševně týrané nebo zneužívané
- se ocitlo v prostředí nebo situaci, kdy jsou závažným způsobem ohrožena jeho základní práva.

V SOS Sluníčku se snažíme vytvořit dětem podmínky blížící se prostředí rodiny. Centrum je umístěno v rodinném domě, který svou vnitřní dispozicí vyhovuje potřebám větší rodiny.

Děti dále navštěvují svou školu, pokud to dovolí dojezdová vzdálenost (pro opačné případy je domluvena spolupráce v místní škole nebo školce). Tety se s dětmi připravují do školy, nakupují s nimi, vaří a dělají vše, co pro děti za normálních okolností dělají rodiče. V případě potřeby je zajištěna pomoc psychologa nebo psychiatra. Děti většinou nemusejí být odděleny od svých sourozenců, protože jsme schopni přijmout i sourozenecké skupiny, není tedy prohlubováno trauma z odloučení od všech nejbližších.

Kromě čtyřiadvacetihodinové péče (tet) pečovatelek zajišťujeme dětem v SOS Sluníčku také odbornou péči sociální pracovnice, psychologa a dalších odborníků podle aktuální potřeby.

Více informací o karlovarském krizovém centru SOS Sluníčko
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji, aby jste ukázali rodičům jak milovat a starat se o svoje děti. A dětem tak zajistili lepší budoucnost, hezké vzpomínky na dětství a málo šrámů na duši.

Ivana Delmotte Chalupecká
500 Kč

Mám tu možnost přispět a dělám to moc ráda s pocitem, že tohle jsou extrémně rozumně "utracené" peníze. Tohle mi jednoznačně dává smysl.

Lenka Vinšová
3 000 Kč

Velké díky za vaši tolik potřebnou a užitečnou činnost, ale i přání, aby nepřibývalo takto postižených dětí.
Josef a Eva Fiřtovi

Josef Fiřt
1 000 Kč

Díky za vaši práci

Iva Rýdlová