Amalthea z.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Autem do terénu - Za Emičkou, Zuzkou, Pavlíkem...

... Tondou, Věrou, Amálkou a dalšími 224 dětmi ze 100 rodin, ke kterým po celý rok dojíždíme, se musíme nějak dopravit. Proč? A proč autem? Protože tyto děti a jejich rodiče ze sociálně znevýhodněného prostředí potřebují naši podporu. Rodiny často bydlí v obtížně dostupných lokalitách a samy tak díky špatnému dopravnímu spojení nejsou schopny nás pravidelně navštěvovat na našich pobočkách. A tak jezdíme my za nimi. Na nákup nového vozu potřebujeme sehnat ještě 7000 Kč. Pomůžete nám?

vybíráme od 27.8.2020

Autem do terénu - za Emičkou, Zuzkou, Pavlíkem...

200 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jak nám a našim klientům nový vůz pomůže?
Pořízením nového automobilu zefektivníme naše služby. Díky dalšímu vozu budeme moci jezdit za rodinami do terénu častěji a mít tak možnost pozitivně ovlivnit život mnoha dětí. Pravidelný kontakt s klienty v místě jejich bydliště je považován za nejefektivnější způsob spolupráce s naší cílovou skupinou. Automobil je tedy zásadním pomocníkem sociálních pracovníků při cestách do rodin.

"Naše" rodiny s dětmi jsou ohroženy sociálním vyloučením, což je jeden z ovlivňujících faktorů, kvůli kterým rodinám hrozí odebrání dítěte z péče rodičů. Dostupnost služby je tedy právě pro tyto rodiny zásadní - často bydlí v menších obcích bez dobrého dopravního spojení, zároveň poskytování služby v přirozeném prostředí rodiny je z hlediska sociální práce efektivnější a levnější, než je ústavní péče, kdy je dítě mimo rodinu.

Jak rodinám s dětmi pomáháme?
Poradenství v oblasti péče o dítě a jeho rozvoj:
Podporujeme rodiče v péči o dítě tak, aby se správně rozvíjelo a bylo spokojené. Posilujeme rodičovské kompetence. Pomáháme při řešení náročných výchovných situací. Podporujeme všestranný rozvoj dovedností předškolních dětí a napomáháme bezproblémové komunikaci mezi školou a rodinou. Podporujeme kontakt rodiče s dítětem, pokud je umístěno mimo svou rodinu a pomáháme vytvořit vhodné podmínky pro jeho návrat domů.

Sociální poradenství:
Vyhledáváme a poskytujeme informace v oblasti bydlení, hospodaření, zaměstnání, dávek státní sociální podpory a sociální péče, které mohou rodině pomoci řešit její situaci. Doprovázíme rodiny s dětmi při jednání na úřadech, ve školách a v dalších institucích. Poskytujeme poradenství ve specifických oblastech týkajících se domácího násilí, závislostí apod. Poskytujeme informace o ostatních sociálních službách v síti.

Mediace, Rodinné konference, Terapie:
Pomocí těchto nástrojů a metod pomáháme řešit vztahové problémy v rodině. Pomáháme rychlé a efektivní dohodě mezi rozcházejícími se rodiči. Umožňujeme dětem lépe zvládnout rozchod rodičů a zmírnit jeho negativní dopady. Organizujeme rodinná setkání, která rodinám umožňují vyřešit složitou situaci dětí vlastními silami. Našim klientům poskytujeme poradenské konzultace a terapeutickou péči. Služby, které poskytujeme vždy sledují zájem dítěte

Více informací o našich službách najdete na:
www.amalthea.cz/podpora-pro-rodinu-a-dite
Službu poskytujeme na území Pardubického kraje.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu