Bez mámy, z.s.


Rozvojová spolupráce

Holky v Tanzanii TO (vzdělání) chtěj taky!

Řeč je o vzdělání. Na rovnost pohlaví se dbá i v Africe, ale počty studentů a studentek ještě nejsou zdaleka vyrovnané. Společnost do dívek nevkládá tak velké naděje, související s uživením rodiny, jako do chlapců. A s tím je třeba něco dělat! Stela z Centra pro sirotky nastoupila studium učitelství pro mateřské školy, ale kvůli krizi ztratila své podporovatelé. Pomozte ji dostudovat poslední 2 roky!

Holky TO (vzdělání) chtěj taky!

Pomozte Stele dostudovat poslední dva roky učitelství pro mateřské školy.
40 200 Kč
vybráno 89 % z 45 000 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Stela už je v Centru pro sirotky víc než 5 let. Vždycky jsme se na ni mohli spolehnout. Když onemocněla kuchařka, zvládla vařit pro celý sirotčinec. Umí udržovat pořádek v domácnosti i okolo jídelny a ubytoven. To ale není její jediné charisma. Je navíc chytrá a ve škole ji to vždycky šlo. Po střední škole pokročila na studium učitelství pro mateřské školy, a to přesně koresponduje s jejím dalším nadáním, a to je práce s dětmi. I ty nejmladší umí zapojit do společných aktivit. Když připravují sirotci kulturní program, je to Stela, kdo ho naplánuje a s dětmi natrénuje.


Povinné prázdniny způsobené pandemii koronaviru věnovala Stela opět dětem z Centra, kde pomáhala s jejich domácí výukou.



Aby se Stela této prospěšné činnosti mohla věnovat i ve svém profesním životě, musí dokončit studium a získat certifikát. K tomu ji chybí ještě dva roky. Obor učitelství pro mateřské školy je na internátní škole v Mbeya. Není to daleko od Mahanga, a tak Stela může trávit prázdniny v sirotčinci, pomáhat vychovatelům a získávat prospěšnou praxi. 
  • Rok studia společně s internátem stojí 15 000 Kč. Na 2 roky je tedy potřeba 30 000 Kč
  • Rok osobních nákladů (jídlo, ošacení, doprava, os.hygiena,...) stojí 7 500. Na 2 roky tedy 15000 Kč.

Prosíme o pomoc, aby i holky mohly nechat svůj sen o vzdělání stát se skutečností.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Kamarád Vítek mi řekl, ať se postarám o předávku jeho tisícovky do Bez mámy, jak uznám za vhodné. Je učitel, tak jsem si řekla, že z této podpory bude mít radost. :-)

Marie Hodinářová
1 000 Kč