Institut kariéry a rozvoje, z. s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Kariérko.cz

Platforma Kariérko.cz nabízí mladým lidem informace, příležitosti, příběhy a zkušenosti druhých, které jim pomohou se rozhodnout, kam v budoucnu profesně směřovat a jak svých cílů dosáhnout, a inspiruje je, aby aktivně získávali nové zkušenosti a dovednosti už od brzkého věku. Tato platforma vzniká pod hlavičkou neziskové organizace Institut kariéry a rozvoje, z. s.

vybíráme od 14.7.2020

Podpořte Kariérko

Porpořte další rozvoj platformy Kariérko.
750 Kč

přispělo

6 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Na platformě Kariérko.cz naleznou studenti články, videa, podcasty, popisy profesí, pracovní listy a webináře. Cílem platformy je, aby si každý našel obsah, který hledá a který ho zajímá a pomůže mu posunout se dál. 

Obsah platformy: 
 
  • PROFESE - popisy jednotlivých pozic, kde uživatel nalezne informace o náplni práce, průměrném platu, doporučeném vzdělání a dovednostech, které jsou pro profesi potřeba. K jednotlivým profesím jsou postupně přiřazovány rozhovory s lidmi, kteří danou profesi vykonávají. 

  • ROZHOVORY (formou video rozhovorů i podcastů) - cílem těchto rozhovorů je ukázat studentům odlišné životní cesty, kterými si mohou inspirovat a poukázat na úspěšné a spokojené lidi, kteří pochází či žijí v malých městech a vesnicích nebo neměli lehkou startovní pozici či podporu okolí. V rozhovoru se posluchač dozví, jaká byla profesní, ale i osobní cesta daného jedince od výběru školy, rodinného zázemí až po aktuální náplň práce. 

  • ČLÁNKY OD ODBORNÍKŮ A STUDENTŮ - články od odborníků mají studentům poskytnout zajímavé informace, tipy a triky ohledně v oblastech hledání práce, přípravy životopisu, pracovního pohovoru, finanční gramotnosti apod.

    Články od studentů mají primárně inspirovat a motivovat k zapojení se do mimoškolních aktivit skrze sdílení vlastní zkušenosti a ukázat její pozitiva i negativa, např. ze zahraničních pobytů, stáží, dobrovolnictví apod. 

  • PRACOVNÍ LISTY - pomáhají mladým lidem se sebepoznáním, ujasněním si, jakým směrem se chtějí vydat, jaké jsou jejich silné stránky, hodnoty a mnoho dalšího.

  • WEBINÁŘE - pravidelně probíhají webináře na téma: Hledám první práci: na co musím myslet a jak zaujmout a Životopis, který zaujme a připravujeme další.

  • Na sociálních sítích Kariérko.cz denně sdílí tipy na různé rozvojové projekty a stáže, zahraniční výjezdy, workshopy, doporučení na smart aplikace, vzdělávací weby, zajímavé profily na sociálních sítích, zkrátka cokoliv, co je rozvíjí, učí nové dovednosti a zvyšuje jejich uplatnitelnost na trhu práce. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať slouží ku prospěchu!

Petr Kravec
100 Kč