Nadace Partnerství


Kultura, umění a historie Životní prostředí

STROM Č. 1 - Jilm u gymnázia

Stromy jsou svědky naší historie, dávají krajině nezaměnitelnou tvář a mají řadu přínosů. Abychom mohli dary stromů přijímat, musíme o ně i pečovat. Váš dar je investicí do budoucnosti. Díky vám se ošetří stromy, které péči opravdu potřebují. Díky vám vyrostou také stromy nové a pomohou zchladit přehřátá česká města, zadržet vodu v krajině a zlepšit kvalitu ovzduší. Buďte v tom s námi, zapojte se a hlasujte pro stromy, protože každý strom se počítá.

vybíráme od 21.7.2020

STROM 1

1 DAR V HODNOTĚ 30 Kč = 1 HLAS V ANKETĚ STROM ROKU
1 710 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Vzrostlý jilm je posledním pozůstatkem parku, u dnes již neexistujícího Německého domu, který se rozprostíral mezi dnešním gymnáziem a zahradou. Park zřídil vyškovský Okrašlovací spolek na počátku 20. století. Osud však k němu nebyl příznivý a v 70. letech 20. století padl za oběť čtyřproudému průtahu městem. Poslední připomínkou na něj je tento krásný jilm.



Naším úkolem je připravit Českou republiku na změny klimatu. Strom je snad nejúčinnější nástroj, jaký máme. Chceme jich během pěti let do polí, zahrad a měst dostat 10 milionů. Buďte při tom a společně vrátíme do naší krajiny život. Sázíme hlavou, srdcem, rukama!

Budoucnost našich dětí, vnuků, rodných obcí, krajiny a domova máme ve svých rukou. Dobré místo pro život ale potřebuje péči a ochranu. Stromy jsou pro to jedny z nejpřirozenějších pomocníků. S vaší podporou jich chceme v naší zemi vysázet deset milionů během pěti let. A pečovat o ně tak, abychom nepřišli o jediný z nich. I proto je součástí iniciativy Sázíme budoucnost tradiční anketa Strom roku, která představuje příběhy stromových velikánů a pomáhá o ně pečovat.

Pomozte svým příspěvkem v jakékoliv výši na výsadbu stromů a péči o ně. Pro odolná města a zdravou krajinu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu