Cesta domů, z.ú.


Hospicová a paliativní péče Zdraví

Polohovací polštář pro ležící klienty

Pomůcka bude sloužit klientům pobytové odlehčovací služby, kteří jsou trvale upoutaní na lůžko a kterým jakýkoliv pohyb či změna pozice již dělá velký problém. Tento speciální polohovací polštář nuch 9 stojí 3386 Kč, za příspěvky moc děkujeme.

vybíráme od 18.6.2020
3 386 Kč
vybráno 100 % z 3 386 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pobytovou službu odlehčovacích služeb jsme v našem novém sídle spustili na začátku roku. Službu využívají lidé v pokročilých a konečných stadiích nevyléčitelné nemoci, jejichž rodiny tak získají prostor pro odpočinek a vystřídání v náročné péči. Služba je určena klientům z celé České republiky a zkušenosti z pilotního provozu budeme předávat dalším organizacím, aby podobná lůžka s takto specifickou nabídkou mohla vznikat i jinde v ČR. 

Svým příspěvkem podpoříte nákup polohovacího polštáře nuch 9, který bude sloužit klientům trvale upoutaným na lůžko, umožní jim pohodlně měnit pozici těla a předcházet tak proleženinám. Tento speciální polštář umožňuje vytvořit tzv. hnízdo, zachovává tak hranice těla a zároveň posiluje vnímání vlastního těla, vytváří jedinečný pocit bezpečí.

V loňském roce Cesta domů pečovala o 337 pacientů, z toho 12 dětí. Péče ambulance podpůrné a paliativní péče a její výjezdní služby se dostala k dalším 147 lidem. Poradna provedla více než 4000 konzultací, služeb půjčovny pomůcek využilo skoro 600 rodin a další zhruba 100 využilo služeb našich odlehčovacích asistentů. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za všechny, kterým pomáháte. Děkuji všem, za obětavou péči o moji kamarádku Marušku Skopalovou, která mohla prožít poslední dny života u vás, obklopena laskavostí a vzornou péčí. Děkuji všem, kteří jste se o ni starali a umožnili jste mi, být s ní do poslední chvíle jejího života. Nesmírně si vaší práce vážím.

Vladimíra Hájková
3 386 Kč