Cesta domů, z.ú.


Hospicová a paliativní péče Zdraví

Brašny pro sestřičky domácího hospice

Zdravotníci, kteří pečují o lidi na konci života v jejich domácím prostředí, stráví hodně času na cestách za svými pacienty. Vše, co potřebují k péči o ně, musí mít zabaleno sebou v praktické brašně, díky které mají vše po ruce.

vybíráme od 20.5.2020
4 000 Kč
vybráno 100 % z 4 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Za finanční příspěvek nakoupíme čtyři praktické brašny pro sestřičky domácího hospice (cena za kus: 1000 Kč). Ty jsou nezbytnou součástí vybavení terénních zdravotníků. Umožňují mít vše potřebné po ruce, od léků, přes zdravotnický materiál, až po dokumentaci. Služby poskytujeme nevyléčitelně nemocným umírajícím 24 hodin denně 7 dní v týdnu, a to v domácím prostředí, kam za klienty dojíždíme. 

V loňském roce jsme pečovali o 337 pacientů, z toho 12 dětí. Péče ambulance podpůrné a paliativní péče a její výjezdní služby se dostala k dalším 147 lidem. Poradna provedla více než 4000 konzultací, služeb půjčovny pomůcek využilo skoro 600 rodin a další zhruba 100 využilo služeb našich odlehčovacích asistentů. Jen v Praze by nějakou formu paliativní péče potřebovalo více než 7000 lidí za rok. Proto rozšiřujeme nabídku přímých služeb i vzdělávací a osvětové aktivity, aby tam, kam nedosáhne samotná péče, dosáhla informace, leták či kniha.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu