CEDR Pardubice o.p.s.


Lidé s postižením Zdraví

Mluvím, tedy jsem!

Název projektu „Mluvím, tedy jsem!“ zcela vystihuje základní potřebu klientů CENTRA KOMPRE, kteří se potýkají po prodělané mrtvici s poruchou řeči. Díky těmto obtížím se stávají v podstatě negramotnými až nesvéprávnými a jsou tak významně omezeni na kvalitě svého života, což sebou přináší také závažné psychické obtíže. Projekt spouštíme symbolicky 15. května, což je Světový den proti mrtvici.

vybíráme od 15.5.2020

Mluvím, tedy jsem!

„Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým." Dalajláma S Vaší pomocí pomůžeme lidem po mozkové mrtvici navracet řeč.
15 950 Kč
vybráno 31 % z 52 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Cílem projektu "Mluvím, tedy jsem!" je rozšířit komplexní rehabilitaci v CENTRU KOMPRE o logopedickou péči a potřebné terapeutické pomůcky a pomoci tak lidem po prodělané mrtvici na jejich cestě k návratu do aktivního života.

Po prodělané mozkové příhodě je důležité co nejdříve zahájit pohybovou i logopedickou rehabilitaci, protože cévní mozková příhoda (mrtvice) ve většině případů poškodí řečové centrum a způsobí problémy s tvorbou i porozuměním řeči.


Logopedická terapie má zásadní význam právě během prvních dvou měsíců po prodělání mozkové příhody. Po propuštění z nemocničního zařízení je nutné nadále docházet na logopedické terapie ambulantně. Zde mohou nastat dva problémy – pacienti potřebě této terapie nepřikládají takovou váhu a k logopedovi se již neobjednají, nebo si potřebu uvědomují, ale logopedické kapacity nejsou dostupné v takové míře, aby léčba byla efektivní. Právě nedostupnost této péče se snaží řešit služby CENTRA KOMPRE, které je určeno pro osoby se získaným poškozením mozku po propuštění z nemocnice a dlouhodobě setrvávající v domácím prostředí.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu