PIAFA Vyškov, z.ú.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Lidé s postižením

PIAFA Vyškov - POMOZTE nám POMÁHAT i dále

Jako neziskovka podporujeme ročně 500 dětí i dospělých formou zdravotní rehabilitace a sociálních služeb. Za 25 let jsme vybudovali sociálně rehabilitační centrum s unikátním týmem odborníků, lidí, koní a psů. Koronavirus nám zavřel provoz ambulance u tří služeb a také odborných terapií. Největší finanční deficit máme v provozu HIPOREHABILITACE. Koně nejde zavřít a čekat až to přejde. Náklady zůstávají. Musíme je také denně pro klienty udržovat ve správné kondici. Našich 12 koní je pro děti s postižením šance na lepší život. Pomozte nám ji udržet. Potřebujeme minimálně 500tis. korun. Děkujeme že budete pomáhat s námi.

vybíráme od 24.4.2020

Pomozte nám z krize

16 000 Kč
vybráno 3 % z 500 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Našim posláním je inspirace a podpora osob se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním k aktivnímu životu a začleňování do společnosti. Rehabilitace a sociální služby u nás podporují děti s postižením i seniory, vedeme ohrožené rodiny ke správné funkčnosti a péči o děti, hledáme uplatnění pro lidi s duševní nemocí nebo mentálním postižením na trhu práce. Naše centrum ve Vyškově má klienty z místa, okolí i dalších koutů ČR. Provozujeme 4 sociální služby. Tým poskytuje podporu i v terénu. Pomáháme pečujícím osobám i rodičům pěstounům. Více informací o nás najdete na www.piafa.cz.

Během roku pořádáme mnoho podpůrných akcí pro naše klienty i se zapojením veřejnosti, najdete na našem facebooku PIAFA Vyškov, z. ú.

Velkou část našich klientů tvoří děti a právě u dětí s postižením můžeme vhodnou rehabilitací s podporou pedagogické a sociální práce nastartovat a ovlivňovat jejich správný vývoj a zmírnění handicapu
 
Mnoho dětí díky našim koním dnes sedí nebo chodí, dokáže udržet lžíci, říci si co chtějí a potřebují,  obléci se, užít si radost a hrát si s vrstevníky. 
Děti rostou a řada z nich posléze nachází také uplatnění v naší sociálně terapeutické dílně. Za 25 let naší práce máme navazující systém podpory pro klienty od miminka až po dospělost a uplatnění ve společnosti.
 
Máme 12 koní různých plemen a velikostí, mechaniky pohybu i dovedností, abychom každému dítěti mohli nabídnout koně na míru, jsou to unikátní „rehabilitační přístroje“ s duší – pro děti kamarádi, kteří léčí. Koně mají běžně denní práci pro 30 – 40 klientů. U koní probíhají také volnočasové kroužky, kde se setkávají děti s postižením s dětmi zdravými.
 
Spolupracujeme také se speciálními školami. Náš provoz byl zastaven a i když se pozvolna rozjede, bude díky trvajícím omezením určitě nižší. Příjmy od klientů nepřinesou potřebnou část peněz do našeho provozního rozpočtu.
 
Víme, že už nyní máme pro chov koní a provoz terapií pro děti finanční deficit přes 
500 tis. korun a určitě se ještě zvýší. 
 
POMOZTE nám z krize – POMOZTE nám dále POMÁHAT. 


 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu