Nadační fond Pramen Luhačovice


Vzdělávání a výzkum Kultura, umění a historie

Literární pobyty v Luhačovicích

"Literární pobyty v Luhačovicích" je program uměleckých rezidencí, který nabídne podzimní třítýdenní rezidenční pobyty v Luhačovicích spisovatelkám a spisovatelům, ilustrátorkám a ilustrátorům, tvůrcům autorských knih a komiksu či autorským dvojicím. Cílem tvůrčích pobytů je vznik kvalitní autorské literární tvorby s vazbou na Luhačovice, poskytnout prostor k soustředěné a kreativní práci v inspirativním prostředí lázní Luhačovic, podpořit mobilitu umělců mimo hlavní kulturní centra, oživit kulturní život v Luhačovicích mimo hlavní lázeňskou sezonu a aktualizovat tradici letních návštěv slavných umělců v historii Luhačovic.

vybíráme od 20.4.2020

Literární Luhačovice - Program uměleckých rezidencí

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
S VAŠÍ POMOCÍ V ROCE 2020 BUDEME REALIZOVAT min. 2 rezidenční pobyty v Luhačovicích pro umělce z oblasti literatury na podzim 2020


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Otevřená výzva:
Literární pobyty v Luhačovicích 2020

Na podzim 2020 proběhnou v Luhačovicích nejméně dvě 2-3-týdenní literární rezidence pro spisovatelky a spisovatele. Jejich výběr proběhne na základě otevřené výzvy. Podrobné informace k podmínkám účasti v programu ZDE.


Umělecké rezidence dnes získávají na významu. Pandemie koronaviru zčistajasna vymazala kalendáře mnoha lidí působících v oblasti umění a znemožnila jim jejich práci. Mohla by být tato výjimečná krize příležitostí dát vzniknout něčemu novému a neočekávanému? S Nadačním fondem Pramen Luhačovice věříme, že ano a proto vyhlašujeme program uměleckých rezidencí, který literátům a literátkám poskytne prostor pro soustředěnou práci v lázních Luhačovice.
 

Založení projektu