SOS dětské vesničky, z.s.


Děti, mládež, rodina

Společně v karanténě

Pomozte nám překonat bariéru, která v době karantény brání dětem rozvíjet nezbytně potřebné sociální interakce. V novém on-line projektu, určeném původně pro „vesničkové“ děti, se díky moderním technologiím můžou setkávat s vrstevníky, poznávat nové kamarády, sbírat nové zkušenosti a získávat příjemné zážitky přímo z domova. Podpořte jeho rozšíření pro dalších až 250 dětí týdně (v ceně 40 Kč za hodinu smysluplné zábavy pro 1 dítě), které tak dostanou možnost na chvíli zapomenout na všechny ty povinnosti, příkazy a zákazy (a vy zase aspoň na pár hodin vydechnout).

vybíráme od 31.3.2020

Společně v karanténě

Podpořte provoz on-line projektu, který v době karantény umožní dětem z SOS dětských vesniček i mimo ně setkávat se s vrstevníky, poznávat nové kamarády, sbírat nové zkušenosti a bavit se přímo z domova.
4 100 Kč
vybráno 41 % z 10 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

V náročné době karantény přinášejí SOS dětské vesničky dětem smysluplnou zábavu, v rámci které se budou moci setkat s vrstevníky, poznat nové kamarády, naučit se něco nového a získat příjemné zážitky přímo z domova. Chceme flexibilně využít možnost moderních technologií k překonání bariéry, která nás nyní odděluje a brání dětem rozvíjet sociální interakce, které tak nezbytně potřebují.
 
Pod vedením zkušených instruktorů proto nabízíme:
 
OKNO TÝMOVÝCH HER
Pravidelný, otevřený virtuální prostor, v rámci něhož se potká libovolná skupina 10 dětí pro sdílenou hru známých společenských her. Naším cílem je především umožnit v dnešní netradiční době setkání a společnou zábavu dětem tak, jak by to běžně zažili odpoledne v družině, oddíle nebo třeba s kamarády na chatě. Ve speciálně upravené virtuální a týmové verzi budeme hrát hry jako Activity, Městečko Palermo a další. Ke skupině je možné se přidat rovnou, bez předchozí přihlášky, podle pravidla „kdo dřív přijde, ten dřív hraje“.
 
 
VIRTUÁLNÍ TÁBOR
Skupinka dětí se schází po celý týden v pravidelný čas na 1 společnou hodinu denně. Tak jako na příměstském táboře nebo třeba v oddíle si budeme společně povídat, řešit rébusy, hrát týmové a společenské hry, upravené pro virtuální prostor. Skupinku povede celý týden „její náčelník“ a program bude flexibilně uzpůsobován tomu, jak se konkrétní skupina sejde, co bude děti bavit a také, co v aktuální nelehké situaci potřebují. Celý koncept se řídí heslem „zábava se smyslem, interaktivně a spolu“.
 
 
Jak to funguje?
Program probíhá ve virtuálním konferenčním prostoru Zoom.us. Pro účast je třeba stáhnout jednoduchou aplikaci a zapsat do ní ID číslo konkrétního programu, které vám zašleme. Vše vás snadno navede zde:  https://www.zoom.us/join
 
Pro bezproblémovou komunikaci je potřeba, aby dítě mělo na počítači (či tabletu, event. mobilu) zprovozněný mikrofon a kameru. Bylo by ideální, kdyby mělo dítě připojený zvuk z počítače přes sluchátka, aby nerušilo ostatní doma. Více jim už vysvětlí v úvodu programu přítomný animátor. V případě potíží s připojením volejte naši technickou podporu na tel: 721 201 368
 
Důležitá informace!
Zasláním přihlášky dává zákonný zástupce dítěte souhlas s uchováním osobních údajů – konkrétně emailová adresa. SOS dětské vesničky nakládají s informacemi v souladu se zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů.
 
Zadáním ID čísla a připojením ke schůzce dává zákonný zástupce souhlas s účastí dítěte na aktivitě.
 
Z aktivit na Zoom.us nepořizujeme videonahrávky ani jinou fotodokumentaci.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu