Římskokatolická akademická farnost Praha


Vzdělávání a výzkum Kultura, umění a historie

Ať je slovo slyšet!

Kampaň a sbírka na nové kvalitní ozvučení akademického kostela Nejsvětějšího Salvátora. Děkujeme za vaši štědrost a Boží slovo ať je pořádně slyšet!

vybíráme od 18.5.2022
299 640 Kč
vybráno 107 % z 280 000 Kč

přispělo

31 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V roce 2020 jsme se po téměř třiceti letech rozhodli ke kompletní výměně ozvučení kostela. Staré ozvučení z počátku devadesátých let již dávno nesplňuje současné standardy a v některých částech kostela je slyšitelnost žalostně nízká. Celkový halový efekt také snižuje srozumitelnost.
Na jaře 2020 započatý projekt, na který se již podařilo vybrat několik tisíc korun, nám nastoupivší pandemie znemožnila dokončit. Proto kampaň s názvem Ať je Slovo slyšet! obnovujeme, a chceme znovu požádat zejména milovníky dobrých kázání o pomoc při zajištění financování této akce.
Pro rekonstrukci jsme vybrali firmu Ozvuk, která má zkušenosti např. z kostela Nejsvětějšího Srdce Páně (spolupráce s arch. Pleskotem), z Týnského chrámu či z papežské koleje Nepomucenum v Římě. Rozpočet se pohybuje přes 280 tisíc korun za kompletní výměnu reproduktorů, mikrofonů i ústředny, včetně ekologické likvidace starého zařízení a záručního servisu v délce deseti let.
Když vše dobře půjde, první dobře slyšitelné kázání byste měli zaslechnout na začátku nového akademického roku 2022.
Děkujeme za vaši štědrost a Boží slovo ať je pořádně slyšet!
Kázání a promluvy z našeho kostela najdete kromě ARCHIVU KÁZÁNÍ  též na SPOTIFY nebo YOUTUBE
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuju Vám 🙏❣️

Magdalena Macháčková
1 000 Kč

Děkuji za Vaše kázání!

Dana Gabrielová
1 000 Kč