Nadační fond Kappka


Osvěta a poskytování informací

Sbírka pro dárce krve

Pro nadační fond Kappka hledáme drobné přispěvatele, kteří by podpořili a odměnili dárce krve. Za vybranou sumu nakoupíme drobné upomínkové předměty jako odměnu.

vybíráme od 25.2.2020

Sbírka pro dárce krve

0 Kč
vybráno 0 % z 50 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Nadační fond Kappka se zaměřuje na podporu dárcovství krve, rozšiřování benefitů pro dárce a vedení kampaní na získávání prvodárců.

Krev je velmi cenná tekutina a nelze ji dle odhadů nejméně během následujících 20 let uměle vyrobit. Jedinou cestou jak ji "vyrobit" je lidským tělem. Jelikož jsou již delší dobu pozorovány negativní signály, úbytek dárců, jejich stárnutí, vyřazování z registru a alarmující zdravotní stav mladých dárců, může se situace během dekády velmi vážně změnit.

Je nutné posílit registr dárců o 50 tisíc pravidelných dárců.

zobrazit zprávu o národní soběstačnosti

Rozhovor s panem primářem MUDr Petrem Turkem, CSc z Thomayerovy nemocnice, s kterým úzce spolupracujeme je ke shlédnutí zde :https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/219411010100614/obsah/702632-zmena-krevni-skupiny-pomoci-bakterii

Pracujeme na vývoji aplikace pro dárce krve "Kappka" která by sloužila jako platforma sdružující dárce krve a zjednodušila komunikaci mezi TO a dárcem. Také by zatraktivnila celý proces, přinesla cenné informace pro mladé dárce a rozšířila benefity.

Aplikace je již volně ke stažení na obchodech Google play store a Appstore pod názvem Kappka.

Na jejím zdokonalování neustále pracujeme a její distribuci na transfuzních odděleních plánujeme spustit od 2.3.2020
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu