Prostor pro rodinu, z.ú.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Mít vzdělanou chůvu je lepší

Lidé jsou v našich zařízeních péče o děti zásadní. Profese osoby pečující o děti v sobě spojuje mnoho kompetencí a profesních dovedností a kromě přirozené laskavosti a lásky k dětem vyžaduje i vysokou osobnostní kvalitu a fyzickou zdatnost. Proto naše pečující nejen pečlivě vybíráme, ale poskytujeme jim stálou supervizi a prostor pro osobní rozvoj, vzdělávání a psychohygienu.

vybíráme od 25.11.2019

Mít vzdělanou chůvu je lepší

Chci podpořit rozvoj kompetencí a osobnosti chův, které pracují s dětmi, a pomoci Prostoru pro rodinu zvyšovat kvalitu péče o nejmenší děti.
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pečující osoba je chůvou, psycholožkou/psychologem, manažerkou/manažerem, herečkou/hercem, zpěvačkou/zpěvákem, lektorkou/lektorem, ošetřovatelkou/ošetřovatelem a to jak malých miminek, tak větších předškolních dětí, které se mohou sejít v různém počtu i kombinaci. 
Je pro děti vzorem a kotvící osobou, ke které si utvářejí pevný vztah a zrcadlí její chování. 
Každý rodič chce svěřit své dítě do těch nejlepších rukou, někomu, kdo bude nejen skvělý a empatický ve vztahu k dětem, ale i sympatický a komunikativní při jednání s rodiči.
Z naší zkušenosti víme, že je velmi důležité potenciál pro práci s dětmi nejen najít, ale nadále ho rozvíjet a upevňovat. 

Snažíme se našim chůvám poskytnout dostatečné zázemí z hlediska komunikace, supervize, konzultací k různým situacím a nabízet jim vzdělávání z oblasti péče o děti - vývojové psychologie, respektující komunikace, zdravovědy, různých forem pedagogiky, psychohygieny, tvořivých a venkovních programů a dalších. 

Finanční prostředky, které získáváme z dotací a od rodičů, pokryjí maximálně provoz zařízení péče o děti. Na práci s lidským potenciálem chův již proto potřebujeme pomoci a budeme rádi, pokud nás v této investici do společnosti a vašich dětí podpoříte. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu