Hospic Sv. Jiří, o. p. s.


Hospicová a paliativní péče

Vánoční výzva pro hospic. Pomozte na cestě k větší stabilitě

Chebský mobilní Hospic Sv. Jiří počátkem roku 2020 vstupuje do náročného období vnitřní transformace. Konečně se totiž vyskytla šance část našich nákladů pokrýt z veřejného zdravotního pojištění. Abychom tuto transformaci zvládli, potřebujeme, paradoxně, v příštím roce O MILION KČ NAVÝŠIT PŘÍJMY z firemních a osobních darů. Jen tak totiž naplníme personální standardy, které musíme pro vstup do systému zdravotního pojištění plnit. A k tomu můžete přispět i vy svým darem spojeným s touto Vánoční výzvou. Když se vše podaří, bude se pak dárcovství moci vrátit k "normálu". Díky za vaši podporu. Věříme, že spolu s vámi tuto nelehkou cestu zvládneme!

vybíráme od 13.11.2019

Vánoční výzva pro hospic. Pomozte na cestě k větší stabilitě

102 100 Kč
vybráno 20 % z 500 000 Kč

přispělo

74 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Od letošního srpna je Hospic Sv. Jiří zapojen do projektu Ministerstva zdravotnictví ČR, který má mobilním hospicům pomoci dostat se do systému zdravotního pojištění.

Součástí projektu je dotace na úhradu dvou úvazků zdravotních sester a 0,7 úvazku lékaře. Do půl roku od zahájení projektu musíme splnit cílové požadavky: 5 úvazků zdravotních sester a 1,2 úvazku lékaře. I po získání dotace tedy mzdové náklady porostou, zvláště když pokračuje tlak na růst platů.

Protože jsou podmínky projektu totožné s podmínkami pro uzavření smluv s VZP, chceme v roce 2020 zkusit navázat smluvní vztahy s touto i s ostatními zdravotními pojišťovnami. Proto se nyní snažíme získat finance na rozšíření zdravotnického týmu.

Podle zkušeností z jiných hospiců a finančních projekcí je situace taková, že pro příští rok potřebujeme získat cca 1 milion korun navíc. Protože máme nějaké malé rezervy, velmi nám pomůže i to, pokud by se nám nyní do konce roku podařilo z této částky vybrat alespoň polovinu. Peníze budou použity především na financování personálu.

I když se nám v nejbližší době podaří uzavřít smlouvy s pojišťovnami, nebudou náklady na činnost hospice z plateb ze zdravotního pojištění pokryty stoprocentně, ale budeme mít větší finanční jistotu a s ní spojenou větší personální stabilitu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji Hospicu Sv. Jiří, ať se najde dostatek dárců a finančních prostředků pro vaši tak potřebnou a náročnou práci.

Zuzana Hrubá

S Peťulou Zábranovou rády přispíváme a děkujeme, že tu jste.

Štěpánka Majchráková
1 000 Kč

Přihlásila jsem se na Františkolázeňskou 24 hodinovku a za každý uběhnutý kilometr jsem se rozhodla darovat hospicu 100 korun. Uběhla jsem 100 km :-) Ať se Vám daří ve Vaší záslužné práci.

Lenka Ortová

Ráda pomohu dobré věci. Velmi si cením vaší práce a s vděčností vzpomínám na vaši pomoc s mojí maminkou Věrou Svátovou. Držím palce, ať vám všechny plány vyjdou. 🤗

Petra Soušková
500 Kč

Držím palce!

Klara Sedlakova

Fandím!

Tomáš Výchopeň

Děkuji💙

Věra Luhanová
2 000 Kč

Vaše práce má obrovský význam. Děkuji za vše.

Lucie Pourová
1 000 Kč

Držím palce, jste skvělí!

Mikeš
1 000 Kč