NADACE LEONTINKA


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Hiporehabilitace pro Kubu a Aničku

Jakub (10) a Anička (8) jsou sourozenci, kteří se bohužel oba narodili se závažnou oční vadou. Anička je prakticky nevidomá, Kuba trpí silnou krátkozrakostí, ADHD a problémy s páteří. A na všechny tyhle potíže pomáhá jeden zázračný lék: hiporehabilitace neboli terapie s koníky!

vybíráme od 15.11.2019
34 800 Kč
vybráno 92 % z 37 900 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Spojuje je nejen stejné zdravotní trápení, ale hlavně silné sourozenecké citové pouto... a taky láska ke koním.

Zaslouží si úlevu, pomoc a radost!
Ačkoli svá zraková i pohybová postižení snáší statečně, trápí je bolesti a občas smutky... Od paní doktorky mají doporučený hiporehabilitační pobyt, který by jim moc pomohl jak po fyzické, tak i psychické stránce.

Co hiporehabilitační pobyt obnáší?

Celý program s pobytem stojí 18.950 Kč pro jedno dítě, a aby byl co nejvíce efektivní, doporučuje se absolvovat 1 – 3 pobyty ročně. To je samozřejmě mimo finanční možnosti rodiny, která vychovává dvě postižené děti. Rodiče Aničky a Kuby přesto dělají pro své děti maximum a denně se vyrovnávají s překážkami a výzvami, které jiné rodiny se zdravými dětmi vůbec neznají. 

Co všechno Aničce a Kubovi přinese jeden pobyt?
  • vstupní diagnostiku (hrubá motorika, vady v držení těla, celkový zdravotní stav), aby následný program pomohl co nejefektivněji
  • 2x denně hipoterapii spojenou s čištěním a péčí o koně
  • 1x canisterapii (speciálně vycvičení pejsci) – ve skupince i individuálně
  • fyzioterapii
  • muzikoterapii
  • výtvarný program a magnetoterapii (pomocí elektromagnetických pulzů, odstraňuje bolest, uvolňuje křeče a zmírňuje otoky, působí protizánětlivě, takže napomáhá rychlejšímu uzdravování těla).
Poslední den je zakončen hipoterapií a výstupním vyšetřením, které zhodnotí výsledky léčby a doporučí cviky na doma pro dosažení nastaveného cíle terapie.

Co je hipoterapie?
Jde o jedinečnou formu rehabilitace pod vedením zkušeného fyzioterapeuta a na speciálně vycvičeném koni.
Na hřbet koně (tzv. balanční plochu) se dá položit už i tříměsíční miminko stejně jako vozíčkář, a využít tak jeho specifický pohyb. Stimulují se pohybové vzory, zrak, čich, prostorová balance i limbický systém odpovědný za emoce. Postiženým dětem ulevuje jak tělesně, tak mentálně, podporuje v nich nadšení, radost ze života a optimistější pohled do budoucnosti.

Děkujeme, že pomůžete dvěma skvělým sourozencům, kteří to nemají lehké, ale s osudem se perou statečně.
Vaše Nadace Leontinka & Kuba s Aničkou

Nadace Leontinka již 14 let pomáhá zrakově postiženým obstát ve světě, který na zrak spoléhá. Ze 100 % vybraných darů zaplatíme hipoterapeutický pobyt pro Kubu s Aničkou.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dobrý den,
Snad trochu pomůže tato částka Kubovi a Aničce.
Přeji hezké svátky .

Sandra Součková
3 000 Kč