NADACE LEONTINKA


Lidé s postižením Zvířata

Canisterapeutický pejsek pro nevidomou Cilku

Cilka (26) se narodila jako nevidomá, naštěstí ovšem s velkou chutí pomáhat ostatním i přes svůj vlastní handicap. Začala dobrovolničit na onkologickém oddělení a teď chce svůj sen posunout ještě dál – pomáhat pacientům se speciálně vycvičeným psím parťákem Percym!

vybíráme od 15.11.2019
73 050 Kč
vybráno 49 % z 150 000 Kč

přispělo

97 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jak to začalo?
Když Cilka chodila na onkologii se svým vodicím pejskem Bertíkem, všimla si, že se pacienti hned rozzáří. Bertík ale tuto práci vykonávat nemůže, a tak ji napadlo pořídit si dalšího pejska speciálně proto, aby mohla uzdravovat pomocí canisterapie neboli léčebného kontaktu člověka se psem.
„Canisterapie je jedna z mála oblastí, které bych se jako nevidomá mohla věnovat. Protože na spoustu věcí nevidím, pomáhá mi paní, která se výcviku profesionálně věnuje, a vybrala mi úžasné štěňátko Percyho," vypráví Cilka.
Percyho čeká důležitý úkol!
Pořízení štěňátka Percyho si Cilka zaplatila sama, ale celkový výcvik vyjde na částku 250.000 Kč, která je pro Cilku bohužel nedostupná... Pokud jí pomůžeme alespoň část výcviku uhradit, bude s Percym docházet na onkologii do 5 pražských nemocnic a šířit dobro mezi mnoha těžce nemocnými pacienty!

Co je canisterapie?
Canisterapeutický pejsek úžasně pomáhá při rehabilitaci, zmírňování svalových křečí, psychoterapii, ulevuje těžce nemocným od bolesti a přináší radost.
"Pokud mi dárci pomohou s výcvikem Percyho, budu se kvalitně věnovat činnosti, která mě těší, pomáhá a mohu ji zvládat i při svém zrakovém postižení,“ říká vděčně Cilka.

Děkujeme, že nám pomůžete Cilku a Percyho propojit v chvályhodné službě těžce nemocným pacientům!
Vaše Nadace Leontinka & nevidomá Cilka

Nadace Leontinka již 14 let pomáhá zrakově postiženým obstát ve světě, který na zrak spoléhá. Ze 100 % vybraných darů zaplatíme výcvik canisterapeutického pejska pro Cilku.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěstí

Marie P

Ať to klapne :)

Dárce
1 000 Kč

Drzim palce, krasny projekt!

Dárce

Ať se vše podaří ;-)

Honza Balák
1 000 Kč

Drzim palce at se ti to povede. Děda

Karel Novotný
1 000 Kč

Cilko jsi skvělá! Držíme palce

Martin Žídek
500 Kč

Za Lá Yogu dekujeme Cilce za pomoc.

Jana Schwarzová
10 400 Kč

Držíme palce a velké díky!

Dárce
2 000 Kč

Držím palce ať se vám podaří celou částku vybrat :)

Lucie Ďuriník
300 Kč

Jsi neuvěřitelně všestranná Cilko. Přeji ti ať se ti splní tvé přání a můžete s Bertíkem a novým kamarádem rozdávat dobro všem potřebným. Klobouk dolů. Vlaďka

Vladislava Hermanová
300 Kč