Loono, z.s.


Vzdělávání a výzkum Zdraví

Nová prsa pod stromeček

Na silikonových modelech prsou učíme, jak si správně a pravidelně vyšetřovat prsa a odhalit tak případnou rakovinu včas. Málokdo totiž ví, že by na ně alespoň 1× měsíčně měl sáhnout správně a provádět tzv. samovyšetřování. A protože školíme po celé republice, potřebujeme také spoustu modelů prsou. Staň se i ty dárcem prsou a pomoz nám rozbalit nový model pod stromečkem <3.

vybíráme od 7.11.2019
7 300 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Prsa pod stromeček?

Prsa čili ňadra čili mamma mají na starosti produkci mateřského mléka a zároveň plní i funkci estetickou a namlouvací. Rakovina prsu se objevuje nejčastěji u žen kolem 55. - 65. roku věku. Mohou ji však onemocnět i mladší ženy nebo muži. Proto na gumových modelech s ukrytými bulkami učíme, jak se správně a pravidelně vyšetřovat a odhalit tak rakovinu v časném stádiu. A abychom mohli vyškolit co nejvíce lidí ve všech koutech republiky, potřebujeme i hooodně modelů prsou! Staň se i ty dárcem prsou a pomoz nám rozbalit nový model pod stromečkem <3.

Kolik můžeš přispět?

Přispět můžeš jakoukoliv částkou. Abys měl/a lepší představu, jeden takový silikonový model prsou stojí 40 000 Kč. Díky tvému příspěvku budeme moci v oblasti prevence rakoviny prsu vyškolit ještě více návštěvníků workshopů a zachránit tak další lidské životy.

Kdo za Loono stojí?

V Loono ukazujeme, jak je prevence důležitá. Jsme tým mladých lékařů, studentů medicíny a budoucích zdravotních profesionálů. Společně pořádáme workshopy ve školách, firmách i na festivalech, kde vzděláváme v oblasti prevence onkologických, kardiovaskulárních onemocnění a reprodukčního zdraví. Záštitu nad námi převzala 1. lékařská fakulta UK. Našimi odbornými garanty jsou lékaři z oborů gynekologie, urologie, kardiologie i praktického lékařství

Skrze kampaně “Sahám si na ně každý měsíc - #prsakoule”,  “Žiješ srdcem” , “Dole dobrý” a nové kampani #Dobré nitro,  jsme v oblasti prevence vyškolili více než 120 000 lidí, z čehož si 64 z nich objevilo závažné onemocnění v časném stadiu. 

Sleduj nás

Chceš vědět víc o tom, jak se o svoje #prsakoule, srdce a reprodukční orgány správně starat? Doraz na některý z našich workshopů. Kdy a kde se konají se dozvíš na našem facebooku. Sledovat nás můžeš i linkedinu či instagramu, kde pod #zijessrdcem, #prsakoule, #doledobry a #dobrenitro douvidíš, kdo už naše kampaně podpořil. Víš o nějaké ze škol, festivalů či firem, kde bychom mohli školit, ozvi se naší Lucii na workshopy@loono.cz.

Chceš nás podpořit a zároveň si udělat radost? Vyberte si některý z plecháčků, přívěsků či triček na našem charitativním e-shopu :-).  





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Nepodceňujte prosím prevenci!

Eva Čepeláková
200 Kč