Spolek pro Duhovku


Vzdělávání a výzkum

Montessori Model United Nations

Skupina studentů Gymnázia Duhovka usiluje o účast na Montessori Modelu OSN (MMUN), který probíhá jednou za rok v Římě. Montessori Model OSN je zcela unikátní projekt určený dětem ve věku 9 – 15 let. Darujte libovolnou částku, která umožní účast dětí na této výjimečné akci. Více o Montessori Modelu OSN naleznete na https://montessori-mun.org/

2 600 Kč
vybráno 5 % z 50 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Montessori Model OSN je zcela unikátní projekt určený dětem ve věku 9 – 15 let. Právě svým věkovým zaměřením je projekt jedinečný. V tomto věku se u dětí formuje jejich identita a hodnotový systém, rozvíjí se jejich kognitivní schopnosti a kritické myšlení. V tomto věku také řada dětí objevuje své zájmy, které určují nejen jejich další studium, ale také výběr oboru budoucího zaměstnání. Přestože je tento věk klíčový pro budoucnost dětí, existuje jen minimum projektů, které rozvoj zmíněných postojů a dovedností v tomto věku podporují. V České republice podobný projekt neexistuje. I v Evropě je ojedinělý.

MMUN nabízí možnost potkat se a spolupracovat na řešení problémů současného světa s dětmi z mnoha nejen evropských zemí. Konference se účastní kolem 500 dětí. Projekt je příležitostí pochopit politickou situaci a dění ve světě a motivuje děti od mladého věku podílet se na řešení problémů současného světa. MMUN je jednou z mála simulací jednání OSN, při kterém se klade důraz na nalezení shody mezi všemi státy, které děti reprezentují. To vyžaduje mnoho dovedností ať už z oblasti komunikační tak i z oblasti znalostí a vnímání potřeb jiných národů. Výpovědi našich studentů o jejich účasti na konferenci v minulém roce naleznete v tomto videu.

Proč chtějí studenti na konferenci jet v tomto roce?
"Naším cílem je zlepšit budoucnost planety pro budoucí generace."
"Chci dát věci do pohybu a zachránit planet, než bude pozdě."
"Protože nás zajímá naše budoucnost."



Projekt připravuje a organizuje americký tým, který Montessori modely pořádá na několika místech světa. Vzhledem k náročnému logistickému, personálnímu a organizačnímu zajištění je konferenční poplatek za účast vysoký (835eur/os). Momentálně se proto snažíme shromáždit částku, která nám chybí pro zajištění účasti všech studentů, kteří o MMUN projevili vážný zájem a jsou schopni uhradit část nákladů. Pokud chcete pomoci splnit velké přání studentů zapojit se do tohoto jedinečného projektu, darujte libovolnou sumu peněz.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu