Nadační fond Světlo naděje


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Sbírka pro Adámka

Nadační fond Světlo naděje chce přispět Adámkovi Hrdému. Malý bojovník, který trpí svalovou dystrofií. To, že to on, ani rodina nemají jednoduché je nasnadě. Podle maminky budou finance použity na rehabilitace, aby se Adámek mohl vrátit do kondice, po operacích, které v nedávné době prodělal. Rodina, by případně, chtěla zakoupit Vertikalizátor. Věřte, že Adámkovi a jeho rodičům velice pomohou v jejich každodenním úsilí.

vybíráme od 1.11.2019

Sbírka pro Adámka

Nadační fond Světlo naděje chce přispět Adámkovi Hrdému. Malý bojovník, který trpí svalovou dystrofií. To, že to on, ani rodina nemají jednoduché je nasnadě. Podle maminky budou finance použity na Adámkovi ortézy, které bude potřebovat po nadcházející operaci.
3 600 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Adámek se narodil před 6ti lety jako zdánlivě zdravý kluk. Nic nenasvědčovalo tomu, že by něco mohlo být jinak. Když se však ani v 5měsících neotáčel, nezvedal hlavičku na bříšku, nesahal po hračkách, ani nekopal nožičkami, změnili jsme pediatra a ten nový nás ihned poslal na neurologii, kde nám udělali různá vyšetřeni, vzali krev a poslali na genetiku. Po 9měsících jsme se dozvěděli diagnozu “ merosin deficitní kongenitální svalová dystrofie” 
Kongenitální (vrozený ) svalové dystrofie je skupina onemocnění, pro které je typický časný rozvoj příznaků a svalová slabost. Děti jsou po narození často hypotonické (vykazují známky nižšího svalového napětí) a mají sníženou hybnost. Dalším běžným znakem je ztuhlost kotníků, kyčlí, kolen a loktů.
Prognózou elektrický vozík do konce života a tyto děti potřebují v podstatě 24hod péči 7dní týdnů, i v noci. Se všemi věcmi potřebují dopomoci nebo plně pomoci.

Adámek je chytrý a zvídaví kluk, který nyní chodí druhým a zároveň posledním rokem do školky s ostatními zdravými dětmi a má zde skvělou paní asistentku. Do školy už se moc těší, protože už nyní se chce učit číst a také počítat. Moc ho baví sčítání a odčítání :-) 
Jinak pravidelně rehabilitujeme, chodili jsme na dětskou speciální jógu pro postižené děti, na akupunkturu, masáže atd. Momentálně jezdíme pouze 2x týdně na fyzioterapii, a 1x týdně hipoterapie a 1x týdně plavání. I přesto, že je to někdy fyzicky i psychicky náročné, hlavně hodně starostí s tím kde sehnat potřebné finanční prostředky na pomůcky, který syn potřebuje jako jsou nyní speciální ortézy na nožičky, či velké auto, kam by se vešel i s elektrickým vozíkem, který mu pomůže k jisté samostatnosti a pocitu svobody. Snažíme se žít v rámci možností normální život a užít si každý den, který společně máme :-)
Více informací naleznete na https://www.adamhrdy.cz/
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěsti Adámku.

Alena Hudousková
200 Kč