Jako doma - Homelike, o.p.s.


Sociálně znevýhodněné skupiny

Podpořte paní T.

Po mnoha měsících nervů, příprav a zařizování první dvě ženy z Jako doma, které žily na ulici, získaly sociální byty. Jedna z nich potřebuje při startu pomoci s nájmem. Přispějte a mějte spolu s námi radost, že další člověk našel domov.

vybíráme od 26.8.2019
18 000 Kč
vybráno 120 % z 15 000 Kč

přispělo

32 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Tyto paní byly jedny z nejohroženějších, obě už starší, roky žijící na ulici, obě propadávaly sociálními službami i systémem, ani jedna nemá žádný příjem. Teď nám začíná obíhání úřadů. Jedna z žen má co se týče úřadů složitou situaci a získá doplatek na bydlení, ze kterého bude platit nájem, až po dvou měsících, možná i déle. Proto jsme se rozhodli udělat sbírku. Podpořte paní T., přispějte na nájem a mějte spolu s námi radost, že další člověk má své doma.

Paní T. o sobě píše:" Jsem paní z Jako doma, je mi 60 let. Pocházím ze Slovenska, ale v Praze již žiju dobrých 20 let. Pracovala jsem tady například jako referentka, taky jsme měli krám s lahůdkama. Pak přišly finanční problémy a já přišla i o bydlení. Po 5 letech na ulici mám znova střechu nad hlavou. Jsem spíše samotářka, ale ráda si i popovídám. Baví mě čtení a procházky přírodou."

Pokud vybereme více peněz nebo se dávky povede vyřídit rychleji, peníze použijeme na náklady spojené se zabydlováním - sim karty do telefonu a kredit, poplatky, základní potraviny a další potřeby.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Každý/á má právo na důstojné bydlení. Ať o to vaše už nikdy nepřijdete, milá paní T.

Pavla Jenková
200 Kč

Ať se Vám hezky žije!

Kristyna Makova
300 Kč

držím palce!

Sylva Ficová

Držím pěsti, ať se povede částku vybrat a ať se paní v novém domově dobře žije 🙏🏻❣️🙏🏻🌞💖

Alex Juranková
500 Kč