Diecézní charita Brno


Hospicová a paliativní péče Zdraví

Invalidní vozík a chodítko pro Domácí hospicovou péči

Když si život představíme jako film, závěr života by měl vypadal jako závěr dobrého filmu. Pracovníci domácí hospicové péče v Tišnově dělají vše pro to, aby tento pocit samotnému umírajícímu i jeho rodině umožnili prožít. Pomozte nám prosím vybrat 11 300 Kč na pořízení invalidního vozíku a chodítka, které pacientům umožní podívat na místa, která mají spojena se svými vzpomínkami.

vybíráme od 16.8.2019
13 600 Kč
vybráno 120 % z 11 300 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Domácí hospicová péče umožňuje lidem dožít závěr jejich života ve známém prostředí domova se svojí rodinou a přáteli. Cílem péče je udržet co nejvyšší kvalitu života nevyléčitelně nemocných, především mírnění utrpení a symptomů, které s nemocí souvisí.

Někdy mluvíme o hodinách a dnech, většinou jsou to však týdny či měsíce. A pro tuto dobu chceme našim pacientům poskytnout co nejvíce možností, jak jejich život plnohodnotně prožít.

Protože se staráme vždy o několik rodin současně, potřebujeme další chodítko a invalidní vozík, které můžeme do rodin bezplatně zapůjčovat.

Pomozte nám prosím vybrat 11 300 Kč na jejich pořízení. Pomoct může každý z nás, i malá částka se počítá.

Chodítko s opěrnou plochou 

Cena: 4 300 Kč   
I když se jedná o péči poskytovanou pacientům v závěru života, snahou všech pečujících je udržení maximální možné soběstačnosti a mobility nemocného.
 
Proto by nám pro naši službu pomohlo vysoké chodítko, díky kterému  můžeme nevyléčitelně nemocným v rámci rehabilitace dát naději opět stát na vlastních nohou

Invalidní vozík

Cena: 7 000 Kč
Přání mnoha nevyléčitelně nemocných je dostat se z domu ven nebo se podívat na místa, která mají spojena se svými vzpomínkami

Lehký duralový vozíček skladný do osobního automobilu tak může pomoci mnoha pacientům a jejich pečujícím přirozeně trávit čas mimo lůžko, a přitom být v kontaktu se svým sociálním okolím. 
 

Více o službě Domácí hospicové péče: 

Domácí hospicová péče je nejmladší službou Oblastní charity Tišnov. Funguje od 1. 11. 2018. Za dobu své působnosti má neustále plně obsazený limit klientů (pacientů a pečujících rodin). 

Se vzrůstajícím povědomím o službě vzrůstá i zájem o ni. V naší oblasti (ORP Tišnov + ORP Kuřim) jsme jedinou službou domácího hospice. Na tomto území se také nenachází žádný kamenný lůžkový hospic. 

Péči o pacienty zajišťuje multidisciplinární tým složený z lékařů, zdravotních sester, koordinátorky, sociální pracovnice, psychologa a duchovního. Cílem je poskytování odborné paliativní péče pacientům v terminálním stádiu života, zmírňování jejich obtíží, zejména bolesti a zvyšování kvality jejich života v přirozeném prostředí pacienta za podpory pečujících blízkých osob, a to na co nejvyšší úrovni. Služba je poskytována nepřetržitě, sedm dní v týdnu 24 hodin denně. 

Službu bychom chtěli nadále rozvíjet, což můžeme uskutečnit i díky vašim darům. Děkujeme, že pomáháte s námi.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu