Bez mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Humanitární pomoc

Interaktivní výuka ...pokračujeme

Pro každou výuku je důležitá pestrost, schopnost zaujmout a ukázat názorné příklady. Aktuálně se nám podařilo pořídit dataprojektor, který poslouží k názornému přiblížení různých aktuálních témat. Další prostředky této sbírky budou využity na nákup interaktivních výukových pomůcek, her a studijních materiálů, jejichž primárním účelem je dlouhodobý a systematický rozvoj intelektu, myšlení, samostatnosti a tvořivosti u žáků a studentů. Chceme pořídit mapu světa či plakáty anatomie lidského těla, ..., barvy, tužky, křídy, skicáky. To jsou jen zlomky toho, co je potřeba k zkvalitnění výuky a k plnohodnotnému individuálnímu rozvoji dětí, které prozatím používají ve výuce jen tužku, propisku a linkovaný sešit.

vybíráme od 24.7.2019

Interaktivní výuka...pokračujeme

Podpořte kreativní a názornou výuku nejen dětí v sirotčinci, ale také žáků v nedalekých školách.
15 700 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V předchozí sbírce na podporu kreativity a kritického myšlení se podařilo vybrat prostředky k nákupu dataprojektoru a ten je již na cestě do Mahanga společně s programem výuky zaměřeným na umění a jeho kulturní přesah, tvořivost, rozvoj praktických dovedností a ekologii. Společně s ním putuje do sirotčince tablet s jazykovými, zeměpisnými, anatomickými a matematicko-logickými hrami a programy. Chystá se promítání některých klasických animovaných filmů pro děti, ale také dokumentů o planetě zemi či záznamů z rockových koncertů a koncertů klasické hudby. 


Proč tedy pokračování sbírky, když teď mají všechny tyhle fantastické věci? Předně proto, že poznání plodí potřebu a nutnost dalšího poznání a také, že vzdělávání a seberozvoj nikdy nekončí. Oslovujeme filantropy, vizionáře, humanisty, ale vlastně i kohokoli dalšího s touhou po lepším světě. V tomto projektu se rýsují možnosti  organizace uměleckých soutěží včetně těch literárních, ale například i podpora klubových aktivit zaměřených na praktické dovednosti i volnočasové aktivity. 

Představte si to v konkrétních obrysech – stavba a realizace maňáskového divadla. Zatímco ti nejmenší se budou učit navlékat jehlu s nití či vybarvovat kulisy a rozvíjet tak drobnou motoriku, jejich starší kolegové budou navrhovat a vytvářet postavy, prostředí pro hru, jejíž scénář děti ze škol či sirotčince navrhnou pod dozorem koordinátora kreativních aktivit. 

Starší z dětí mohou rozšířit své znalosti deskových her od oblíbené dámy ke hře králů a časem pořádat i turnaje s přesahem regionálním i mezinárodním. Koneckonců, proč by pak nemohli šachisté z Mahanga měřit síly s celým světem? Současné technologie to přece dovolují… je však potřeba někde začít.  

Děcka z Mahanga vyloženě nehladoví, ale výživa zde není příliš pestrá a žití zrovna nejpohodlnější. Nicméně stejně jako lidé po celém světě i oni pociťují hlad po duchovním naplnění, žízeň po poznání. Nikdo zde nechce udílet almužny chudým... V této sbírce oslovujeme ty, kteří vzdělání a tvořivost chápou jako smysluplnou cestu k emancipaci, seberealizaci a rozvoji společnosti. 

Pro přispěvatele i veřejnost budeme postupně připravovat informace o realizaci výše uvedených aktivit. 

Pro výuku je důležitá pestrost, různorodost podnětů, možnost předvést něco nového, zaujmout, rozšířit obzory žáků, představit názorné příklady. U nás v České republice je poměrně běžné, že k posílení uvedených atributů, ve školách pomáhají nejrůznější pomůcky včetně technologických výdobytků 21. století. Cílem této iniciativy je přinést alespoň něco málo z výhod těchto nástrojů i do oblastí, kde si přepych moderních technologií nemohou dovolit. 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Healing the world

Zubenqa

Hodně štěstí :-)

Lukáš Vohanka
500 Kč

Jsi Matouš

Bára Šrubařová
230 Kč

Je radost přispět na projekt, který má smysl :)

Adela Homolova
200 Kč