Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, z. s.


Děti, mládež, rodina

Dětský průvodce rozvodem

Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, z.s. nabízí podpůrnou skupinu pro děti, které prožívají nebo si už prožily rozchod/rozvod rodičů, s názvem „Dětský průvodce rozvodem“. Abychom mohli tento projekt rozjet na plno, potřebujeme k tomu vaši pomoc!

vybíráme od 18.7.2019
Prostředky z darů budou využity na přípravu a realizaci dvanácti dvouhodinových setkání pro až 12 dětí, včetně propagačního materiálu, mzdy lektorů, spotřeby materiálu během aktivit, pronájmu prostor a nabídky drobného občerstvení pro děti.
24 300 Kč

přispělo

8 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Dětem  z rozvádějící se rodiny bude poskytována podpůrná skupina „Dětský průvodce rozvodem“
, která bude představovat psychickou podporu dětí, jejichž  rodiče jsou ponořeni do svých sporů a neshod. Cílem skupiny bude podpořit děti, pomoci jim se zorientovat v situaci a stabilizovat se. 

Svépomocná skupina dětí rozvádějících se rodičů dává prostor ke sdílení emocí, prožitků, obav a potřeb a to hravou a nenásilnou formou. Důležité jsou prožitky dětí na každém setkání, se kterými skupina může pracovat ve smyslu podpory, ocenění, povzbuzení a sdílení. Jedná se tedy o efektivní, hravý, zábavný a edukační nástroj. 
Situace rozvodu/rozchodu rodičů znamená pro dítě obrovský emocionální zásah, značnou míru nejistoty ohledně vlastní budoucnosti a identity, nutnost vyrovnávat se s pocity viny, atd. U dětí se často objevují problémy s chováním, agresí, drobnými a většími krádežemi, rebelstvím, spánkem, nočním pomočování, noční děsy, obtíže ve škole, deprese atd. 

Ačkoliv pro děti situace rozvodu není neznámým tématem, o prožívání a zvládání těchto situací nemluví nejenom mezi sebou, ale většinou nemají šanci o těchto tématech hovořit ani s dospělými. 

Díky Vaší pomoci a naší skupině se aspoň část děti lépe vyrovná s těžkou životní situací, na kterou není nikdy nikdo připravený. Děkujeme Vám!

Více informací na emailové adrese dolezalova@cprhodonin.cz



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodne uspechu! Je to dulezite.

Karel Hanak
1 000 Kč

Dobrý den,

Rád bych tímto občas podpořil , třeba na spec.hračky pro děti …
Mějte hezký den
Adam Vašek

Adam Vašek
300 Kč