Domus Vitae z.ú.


Lidé s postižením Senioři

Podejte Domečku pomocnou ruku

Klidnou atmosférou sálající kavárna, která zaměstnává znevýhodněné, útulná čítárna s ušáky, nejrůznější kurzy pro seniory a děti a mnoho dalších úžasných aktivit pro všechny – to je Domeček Stromovka. Od začátku působení pomáháme potřebným, nyní se ale situace obrátila a Domeček potřebuje vaší pomoc. Zapojte se, prosím, a podpořte nás v nelehkém období. Darujte.

vybíráme od 15.7.2019

Podejte seniorům v Domečku pomocnou ruku

Klidnou atmosférou sálající kavárna, která zaměstnává znevýhodněné, útulná čítárna s ušáky, nejrůznější kurzy pro seniory a děti a mnoho dalších úžasných aktivit pro všechny – to je Domeček Stromovka.
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Také máte pocit, že stále ubývá míst, kde byste se mohli zastavit, nasát atmosféru a prostě jen dělat to, na co máte zrovna chuť? My ano, a proto jsme zřídili komunitní centrum Domeček, kde můžete posedět na malebné zahrádce přímo uvnitř Stromovky, nechat se obsloužit vždy dobře naladěnou obsluhou, zahrát si stolní hry, počíst si v čítárně, půjčit si od nás deku a jít s ní tam, kde se vám zrovna bude líbit, zúčastnit se zajímavé besedy s herci, cestovateli, půjčit si notebook apod. a nebo se přihlásit do vzdělávacího či volnočasového kurzu. Tohle všechno vám chceme i nadále nabízet! Nejste to pouze vy, kdo k nám rád chodí, ale jsou to i senioři a handicapovaní. Právě pro tyto lidi  Domeček vzniknul a celý náš tým se ho snaží neustále posouvat dále a umožňovat těmto skupinám jeho užívání za co nejpřátelštějších podmínek.  Proto, abychom i nadále mohli organizovat kursy pro seniory, podporovat občany v nouzi, zaměstnávat handicapované a pod. Potřebujeme nyní získat finanční podporu na zimu. Kavárna je malebné místo, které ovšem na sebe dokáže vydělat pouze v teplých měsících, proto se nyní snažíme obstarat finance na nadcházející období, abychom měli na energie, nájem a lektory a nemusli tento překrásný prostor na zimu zavřít.   

Teď potřebuje pomocnou ruku Domeček.


Přispějte, prosím, na provoz Domečku a pořádání akcí pro seniory a handicapované.
Pomůžete nám tak překlenout období, kdy nebudeme mít na provoz, ale zároveň bude mnoho osamělých seniorů "čekat za dveřmi".

V minulém roce jsme uskutečnili 10 dlouhodobých kurzů pro seniory a mnoho dalších jednorázových aktivit, mezi které například patřila společná výroba adventních věnců dětmi a seniory pro domovy důchodců, předvánoční dílničky pro děti z dětského domova v Solenici, dětský den, Halloween, večer s panem Ivo Jahelkou, divadelní představení Café Robinson za účasti autora pana Žáčka a nespočet dalších. Dohromady se našich akcí během půl roku zúčastnilo přes 400 osob. Nyní též probíhá mentoring dětí seniory, kdy jsou děti ze sociálně slabších rodin napárovány se seniory a navzájem se velmi obohacují.  V našich aktivitách bychom i nadále chtěli pokračovat a dopřát tak všem lidem bez rozdílu kulturní vyžití.


Každá vaše koruna půjde na podporu seniorů a handicapovaných! 



Domeček Stromovka je provozován neziskovou společností Domus vitae z.ú. Jak z titulu společnosti vyplývá každá koruna vložená do tohoto projektu bude beze zbytku reinvestována do provozu a programu pro seniory a handicapované. Přijďte se k nám podívat a zamilujte se do našeho komunitního centra tak, jako se to stalo na první pohled nám.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu