Sportovní klub vozíčkářů Praha, z. s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

SPECIÁLNÍ HANDBIKE PRO KVADRUPLEGIKY

Pomozte získat první handbike pro kvadruplegiky za 145.900,-Kč, který bude určen pro oddíl outdoorových aktivit Sportovního klubu vozíčkářů Praha, z. s. Pojďte s námi otevřít Jirkovi a dalším našim členům možnost žít pohybem. Tak jako Vy!

vybíráme od 26.6.2019
18 600 Kč

přispělo

28 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
SKV Praha, z.s. je sportovní klub, který pomáhá vracet sportovní úsměvy hendikepovaným a pomocí sportu usnadňuje adaptaci na život po úrazu. 

Jirka se na vozíku ocitl po jednom neuváženém skoku do bazénu a rázem se mu změnil celý život. Když se po úraze vzbudil v nemocnici, mohl jen pohybovat rukama. V  nemocnici strávil několik měsíců a následně i v rehabilitaci. Tvrdý náraz poté nastal až s příchodem domů. Jirka to nevzdal a postupně se dokázal vrátit do běžného života. Dokonce nedávno vystudoval i vysokou školu na Metropolitní univerzitě. V mezidobí poznal také tým SKV Praha, kde zjistil, že se může i v jisté míře znovu vrátit ke sportu. Jirka se stal členem potápěčského týmu, ale rád by také na projížďky přírodou. K tomu, aby Jirka mohl s námi vyrazit ovšem potřebujeme speciální handbike pro kvadruplegiky, který umožní sportování i lidem s vážným hendikepem
Jedná se o speciálně upravené́ kolo pro vozíčkáře, určené lidem s těžkým hendikepem, kteří mají následkem úrazu a  poranění míchy úplně nehybné nohy, ale z velké části i omezenou hybnost rukou. Toto speciální kolo pro vozíčkáře má doplňky, které umožňují ovládat kolo i s hendikepem horních končetin.
Handbike pro kvadruplegiky v současné době náš oddíl outdoorových aktivit nemá, a tak Jirka a další naši členové nemohou s námi zatím do přírody vyrazit.
Členové SKV navíc mají možnost si kdykoliv naše pomůcky  zapůjčit a užít si sportování i soukromě s přáteli či s rodinou. Více informací lze nalézt na https://www.skvpraha.org/sport/pro-cleny/

Základní cena kola je 114.900,-Kč.
Speciální úpravy pro kvadruplegiky jsou v hodnotě dalších 31.000,-Kč.
 
Celkově potřebujeme tedy 145.900,-Kč na jedno kolo.
Pojďte s námi otevřít těmto Jirkovi a dalším členům možnost žít pohybem. Tak jako Vy.
Děkujeme...

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodne stesti a snad bude kolo uz na tuto cyklo sezonu 😉

Eliska Valtrova
250 Kč

Držím palce, ať se ty penízky vyberou ;-)

Nina Křehotová
300 Kč

Ať je Vám to k užitku!

Martin Čevela

Držím palce ať jej brzy máte.

Marketa Wernerova
100 Kč