IQ Roma servis, z. s.


Vzdělávání a výzkum Sociálně znevýhodněné skupiny

Cesta za vzděláním pro mladou romskou generaci

Chceme svět, kde mladí lidé z romské komunity mají stejnou dostupnost vzdělání a pracovního uplatnění jako majorita, mají přesah do své komunity, rostou z nich sebevědomí lidé, kteří vědí, co chtějí a co pro to musí udělat. Podpořte romské studenty a studentky na cestě za vzděláním!

Chci podpořit mladé romské lidi ve studiu

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V IQ Roma servis podporujeme mladou romskou generaci v cestě za vzdělávacími a profesními úspěchy. Díky vzdělávacímu programu Gendalos (romsky zrcadlo) umožňujeme ročně desítkám mladých lidí lépe zvládat studium a jít tak za svými sny.

Naše práce je založená na spolupráci s motivovanými romskými studenty a studentkami, jejich rodinou i školou. Společně hledáme cestu, jak danému člověku pomoci co nejlépe překonat úskalí studia a rozvíjet svůj potenciál.



Jsme součástí prestižní neziskové organizace IQ Roma servis, z.s., která usiluje o důstojné uplatnění Romů ve společnosti již od roku 1997.

Zastáváme názor, že investice do vzdělání mladé romské generace je nejvhodnějším řešením dlouhodobých problémů, kterým romská komunita čelí.



Prevence je vždy méně nákladná než následné řešení již vzniklých sociálních problémů. Proto se orientujeme na podporu mladých motivovaných studentů, kterým v cestě k úspěchu často stojí kromě finančních potíží také složité rodinné zázemí a nevyhovující podmínky ke studiu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Podpora vzdělání a sebevědomí jde ruku v ruce s úspěšným životem. Ať se daří!

Pujcek.cz