Alliance Francaise de Pardubice


Kultura, umění a historie Životní prostředí

Francouzský den v Pardubicích: jarmark, opera a ekologická akce

U příležitosti oslav svého 20tého výročí pořádá Alliance Française Pardubice celodenní francouzský trh na Pernštýnském náměstí, kde bude od 18h následovat hudební představení velkých děl francouzské opery interpretovaných mladými českými a francouzskými sólisty. Akce je zcela zdarma a otevřená všem. Pomozte nám dostat operu do Pardubic!

vybíráme od 22.5.2019
4 600 Kč
vybráno 9 % z 50 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Alliance Française Pardubice je kulturní frankofonní centrum ve východních Čechách, bez diskriminace nebo politických a náboženských záměrů.  Aliance je českou neziskovou organizací, členem největší světové kulturní sítě a sociálním aktérem, jehož cílem je podpořit kulturní dialog již od svého vzniku v roce 1999.     
Oslavte s námi 20ti leté francouzsko-české přátelství 25. června 2019 na Pernštýnském náměstí v Pardubicích! 
Naše akce má vzdělávací, sociální a ekologický charakter: akce se zúčastní integrační centra Kosatec a CEDR, školy z kraje a města, a od 14h proběhne "Cleanwalk" podél řeky Labe s cílem zvýšit povědomí o ochraně životního prostředí.  
Po celý den si budete moci užít gastronomické speciality na francouzském trhu. Od 18h si budete moci poslechnout velká díla francouzské opery, od Bizeta po Offenbacha, pod vedením dirigenta orchestru Sébastiena Bagnouda. Tento koncert pořádaný ve spolupráci s českou společností Opera Studio Praha bude příležitostí k ocenění mladých českých a francouzských sólistů, které bychom rádi podpořili na počátcích jejich kariéry. Sólisty doprovodí Moravská filharmonie Olomouc.    
Po celý den akce nabídneme různé aktivity velkým i malým: hry, úvod do francouzského jazyka hrou, a další. Ve spolupráci se spolkem Legal Pardubice také uspořádáme grafity workshop a zástupci tohoto spolku vytvoří fresku na náměstí.   
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu