Spolek pro Duhovku


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Prostor pro přirozené učení = Montessori zahrada na MŠ

Projekt zahrady je založen na dvou základních potřebách. První z nich je poskytnout dětem dostatek přirozeného pohybu v bezpečném prostředí, druhou pak přenést co nejvíce edukativních činností do venkovního prostředí a poskytnout dětem dostatek podnětů pro pozorování a objevování krás přírody. Přirozený vzhled zahrady a její proměnlivost během roku podpoří promyšlené osázení keři, stromy i květinami a také využití přírodních materiálů pro herní prvky.

Prostor pro přirozené učení = Montessori zahrada na MŠ

Věříme, že se nám společně podaří vybudovat kouzelnou zahradu, na kterou děti budou vzpomínat celý život. Návrh zahrady vychází z faktu, že příroda je nejlepším učitelem a koncept zahrad Marie Montessori ji využívá naplno.
9 000 Kč
vybráno 2 % z 500 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
K pohybovému vyžití dětí poslouží nové mlatové stezky pro jízdu na odrážedlech a koloběžkách, bude zachován také dostatek prostoru na běhání, míčové a pohybové hry, stávající svahy se přímo nabízejí pro umístění skluzavek. Na balanční dráze si děti procvičí snad všechny svaly a průzkumná část zahrady,  tzv. "bahniště" poskytne prostor budoucím badatelům.

Přírodní pískoviště doplní dřevěné kuchyňky a moc se těšíme na senzorickou stezku a blízké mlhoviště, které budeme používat v horkých dnech. Součástí naší zahrady bude také pěstební část, ve které najdeme mnoho jedlých plodů. Děti se zde budou učit plánovat osazení a pečovat o rostliny, seznámí se s kompostováním a poznají koloběh života rostlin od semínek až po sklizeň. Naše zahrada nám bude poskytovat příležitosti k pozorování proměn přírody v průběhu všech ročních období i k pozorování hmyzu, ptáků a drobných živočichů. 

Budeme velice rádi, když se rozhodnete nám s realizací pomoci například darováním příspěvku od 500 Kč nahoru.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu